Ryska posten

26 mars 2018

Antirysk show

Anti-rysk cirkus. På lina Napoleon III som stöds av
Sardiniens regeringschev Cavour. Linan dras av drottning
Viktoria och sutanen Abdul Medjid
14 länder sägs det i Rapport utvisar ryska diplomater. I morse läste jag på västägda newsru.com att det var 20 länder.
Vi får se hur många det blir innan hanen har galit.
Lilla Sverige är förstås med mobbarna med och utvisar en (1) ryss, två timmar efter att Finland oväntat fallit till föga för den brittiska hysterin (Finlands president och  talesmän i Bryssel sa ett, statsminister Sipilä ett annat - och lilla Wallström valde träffsäkert att följa det sämre Finland.)

Åtgärden är naturligtvis helt meningslös om syftet inte är att bara bränna broar, så som brukar ske i upptakten till rena krigshandlingar.

Storbritannien beter sig fortfarande som om solen aldrig går ner över brittiska imperiet.

Uppvaknandet kan bli smärtsamt. Landet är mycket mer beroende av Ryssland än vice versa.


Jag studerar just nu Krimkriget 1854-56, då Europa genomgick en våldsam attack av russofobi som ledde till att britterna skickade 50 000 man och 10 000 hästar, Frankrike 200 000 man och 34 000 hästar till Krim där Sevastopols försvarare höll ut i 533 dagar (se Leo Tolstoj: Sevastopols belägring).

Glädjen för inkräktarna blev kortvarig. Krim måste evakueras och efter Frankrikes omstörtande 1871 fick Ryssland grönt ljus från Bismarck att återbygga sin Svartahavs-flotta, Britterna kunde bara gnissla tänder.

Bismarck var hela livet av uppfattningen att det var meningslöst att kriga med Ryssland. För varken Napoleon I eller III eller drottning Viktoria hade lyckats kommit på vad man skulle göra med en "seger" över ett sådant land.

På ryska kvällsnyheterna påpekar ryska UD:s talesman Maria Zacharova att USA genom att utvisa 60 diplomater och Storbritannien 23 tydligt visar att det är dessa två stater som driver hela provokationen, i nu nämnd ordning.

Planen från Washington är att använda Storbritannien maximalt före Brexit som ett bräckjärn för att tvinga in EU i ett krigsliknande tillstånd mot Ryssland. Om ett par år kan det vara för sent. En desperat plan för att motverka USA:s och den transatlantiska länkens sjunkande betydelse.

Man bör vara medveten om att det förbud mot politiska mord som Ronald Reagan införde för CIA sedan 17 år har hävts. Ingen plan är för djärv när det gäller att rädda ett sjunkande amerikanskt imperium.
Stefan Lindgren

2 kommentarer :

 1. Någon gång i vår sätter Ukraina in en offensiv för att ta tillbaka Donest-Lugansk. De lyckas de inte med, ja det går riktigt dåligt. Då bestämmer sig Polen, helt på egen hand, för att komma till undsättning. Men eftersom det är ett NATO land och handlar i "självförsvar" så får äntligen USA en chans att gå i militär konflikt med Ryssland. Man ockuperar då Sverige (med svenska regeringens samtycke) för att ha landet som flygbas. Finland vill dock inte och gör klart att de kommer att öppna eld emot NATO-styrkor för att bevara sin neutralitet. . . .

  SvaraRadera
 2. Chrustjov skall enligt ryska uppgifter ha förbjudit agentmord inklusive mord av överlöpare 1959 och denna order har inte upphävts. Dessutom skulle man omintetgöra den utväxlingspraxis som alla haft nytta av om man gjorde insatser mot utväxlade personer.
  Lägg till detta att en rysk expert som deltagit i forskningen på de preparat som Storbritannien hävdat att använts sagt följande två saker: 1)De är ytterst känsliga och komplexa och kan inte ha transporterats från Ryssland och knappast heller överhuvudtaget kommit till användning i fallet Skripal. 2) Den ryske kemisten som flytt till USA har endast haft sekundära uppgifter på institutionen och inte medverkat i forskningen. Hans formel i boken han skrivit är troligen ofullständig och oanvändbar.
  Termen Novichok brukas i en brittisk TV-serie och nämndes flera gånger under februari månad i visade avsnitt. När brittisk polis famlade i mörker och May et consortes behövde en läglig syndabock var saken klar: Novichok och Ryssland kom som en gåva från himlen för att avleda från annat obehag eller varför inte för att elda på krigen i Syrien och Ukraina.
  Finland har sagt att händelsen i England är ett hot mot den europeiska säkerheten och därför fördöms den och en diplomat måste utvisas. Finland har å andra sidan sänt över hundra jihadister till Syrien varifrån en allt tätare ström är på väg tillbaka. Detta är som alla inser en bagatell som inte hotar finska medborgares säkerhet på något sätt jämfört med en outredd förgiftning ute på vischan i England.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.