FiB

25 mars 2018

En annan historiaHar du hört talas om fascisterna och nazisterna som grundade EU? Inte?

Engelsmannen Rodney Atkinson gräver sedan många år i detta tema. Hans perspektiv kan naturligtvis diskuteras, men har absolut en rätt att existera.

Stefan Lindgren

3 kommentarer :

 1. Har det gått så långt med friheten här i Sverige att vi måste ursäkta dem som uttrycker kontroversiella åsikter? "Hans perspektiv kan naturligtvis diskuteras, men har absolut en rätt att existera."

  SvaraRadera
 2. Eftersom angloamerikas elit skapade fascismen så har Atkinson ett tunnelseende, inte en sann helhetsbild.
  Pierre de Villemarest som var en insider har skrivit i detalj om hur det var individer som sorterade under angloamerikanerna som var de tongivande.
  Men att nazisternas agenda överlappade med det projektet rent organisatoriskt gjorde det naturligt att lägga en del i deras händer.
  Imperialisterna kan konsten att delegera till underhuggare för att skapa illusioner.

  SvaraRadera
 3. Det tycks vara flera som gör anspråk på faderskapet. Den grekiske ekonomen Yanis Varoufakis anser att USA låg bakom EU:s tillkomst och det lär vara riktigt åtminstone såtillvida att det var USA som styrde och ställde i Västeuropa från 1945 framåt. Sedan kan idéer och utkast ha haft en längre historia och om de befanns användbara inlemmades de i projektet. Håller med Peter Grafström om att ett visst tunnelseende är kännbart men många detaljobservationer är både riktiga och träffande.
  USA:s och Nazitysklands underrättelsetjänster smälte samman och det fanns en dubbel fördel i att rekrytera nazister som inte varit alltför synliga. Dels kunde de sitt Europa bättre än jänkarna och om de började få egna idéer kunde de fort påminnas om sitt förflutna som kunde exponeras.
  EU:s roll är att bygga ut överstatligheten bakom kulisser av demokrati och andra fraser. Överstatligheten är en bas för den nyliberala ordningen där världen bör vara öppen för finansindustrin att formas efter dess behov. Att se det som en utlöpare av nazismen kan ha sina poänger men det blir lätt en skruvad historia där de gamla rötterna skymmer de nya stammarna som har modifierat sina egenskaper efter nutida behov.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.