Ryska posten

28 mars 2018

När fiktionen blir verklighetGeorge Galloway angriper den brittiska regeringen: Inte skuggan av bevis mot Ryssland.

Och idag läste Sinn Feins parlamentsrepresentant lusen av Boris Johnson.

Mörkläggningen av Skrypalfallet är total. Storbritannien försöker förhindra att OPCW delar med sig till Ryssland av resultaten. Myglet ska fortsätta.

Dock har man kanske övervärderat sina kort den här gången. Theresa May har effektivt lyckats klyva EU.För att skapa sken av att EU står enat lyfte EU-kommissionen just idag frågan om att kontrollera att alla broar och vägar i EU håller för de tunga amerikanska Abramsstridsvagnarna som tänks rulla österut. Det är ett av huvudsyftena med EU:s militärpakt PESCO.

Men inget går att dölja att Washington och London  fått sätta hård press på EU:s medlemmar för att skrapa ihop 20 länder som står bakom det poänglösa initiativet att minska den diplomatiska personalen på ömse sidor av USA/EU:s och Ryssland s barrikader.


SVT sänder USA-serien Allegience som slår rekord i fördomsfull behandling av Ryssland. Redan de första sekunderna kremerar den ryska utrikesspionagetjänsten en av sina agenter - en svikare - levande. Och det sker på amerikanskt territorium.

När dessa feberfantasier i sak sammanfaller med vad USA:s utrikesdepartement påstår blir skräcken politisk, bidrar till att skapa en psykos hos allmänheten som sedan kan användas för aggressiva åtgärder.

redMoskva bränner sina förbrukade agenter levande - på amerikanskt territorium. I påpasdsliv ny SVT-serie.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.