18 december 2019

En falsk blondin och en raderad Tweet

Frontfiguren för kuppregimen i Bolivia, den blonderade parlamentsledamoten Jeanine Añez, uttryckte i en tweet före valet sina rasistiska åsikter om landets ursprungsbefolkning, som utgör majoriteten.

Hennes försök att radera meddelandet har bara ökat uppmärksamheten, rapporterar Dick Emanuelsson från Tegucigalpa.Den 5 oktober, bara 15 dagar innan valet i Bolivia ”twittrade” den blonderade parlamentsledamoten Jeanine Añez följande:

”DEN STACKARS INDIANEN KLAMRAR SIG FAST VID MAKTEN”!

Frasen följdes med en diagonal text över bilden som föreställde president EVO MORALES vid presidentstolen:

”DE SISTA DAGARNA”!

Hon påstods också ha twittrat en rasistisk Twitter som senare påstås är en ”FAKE”, men som en rad prominenta internationella stora medier har publicerat. Själv tog jag ned en översättning, inte en grafik av tweeten, efter att ha läst den franska nyhetsbyrån AFP:s klargörande av det och andra Twitter från den bolivianska ”Kuppladyn”.


MEN DEN FÖRNEDRANDE och direkt rasistiska tweeten om Evo Morales och hans ”sista dagar” är sann, intygar AFP:s speciella enhet för att fastställa sanningshalten i vad som produceras i de sociala nätverken.

För Bolivias ”Feminina Pinochet” raderade senare sin tweet om Evo. Förmodligen fick hon en utskällning av USA-ambassadens tidigare rådgivare, nu Añez personliga rådgivare Erick Foronda, med 25 års erfarenhet på USA-ambassaden (själv är hon gift med en colombian från det konservativa partiet) som insåg att det skulle stå henne i fatet med en visserligen ärlig och öppen rasism mot majoriteten av bolivianerna.

Hon raderade tweeten.

Men till hennes förtret hade en av AFP:s journalister just på den avdelningen som kontrollerar äktheten i grafik tagit ett ”snapshot” av skärmen och meddelandet på Twitter. Därför kunde han dementera hennes lögn att hon alls inte hade twittrat det rasistiska uttalandet mot aymaraindianen Evo Morales, tillika, republikens president då hon publicerade förolämpningen.

Och även om hon hade raderat tweeten satt det fast och sparat i Wayback Machine, [gå in och se tweeten: https://web.archive.org/web/20191005180611/https:/twitter.com/JeanineAnez/status/1180541746746466307]. Det är ett verktyg som vem som helst kan använda där en publikation registrerats i internet.

Och där satt tweeten som Añez hade raderat och förnekat.

Kuppmakarens baserar sin regering som alla kuppregimer i Bolivia på armé och polis, starkt allierade med USA. På bilden firar hon de väpnade styrkornas 209:års jubileum.

OCH DET ÄR DENNA LÖGNAKTIGA dam som utsåg sig själv till ”president” i Bolivia, som anser att den störtade presidenten är ”en stackars indian”, en kvinna som den svenska regeringen erkänner som PRESIDENT och som har fått allt stöd av den latinamerikanska och internationella högern.

Men Löfvén verkar sova gott om nätterna medan Bolivias verkligt arbetande och exploaterade kvinnor sliter ont för att få brödfödan att gå ihop, nu när landets naturresurser och statliga företag har kommit under de transnationella företagens lupp. I dag bjöd denna kuppmakare in IMF till det ”dukade bordet”.

Dick Emanuelsson

Källa: AFP Factual: Periodistas del equipo de fact-checking en español
https://factual.afp.com/la-presidenta-interina-de-bolivia-se-refirio-evo-morales-como-pobre-indio

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.