17 december 2019

När ska TT sluta ljuga om Syrien?

WikiLeaks avslöjar att 20 inspektörer i OPCW, Organisationen för förbud mot kemiska vapen, internt har protesterat mot att OPCW:s officiella rapport om den påstådda klorgasattacken i Douma, Syrien 7 april 2018 "inte återspeglade uppfattningarna hos undersökningsteamets medlemmar".
Varför rapporterar inte svenska media detta? Och hur kan TT idag än en gång gå ut med en fullständigt ounderbyggd artikel om hur "den syriska regimen torterar sjukvårdsarbetare"?


Sent på lördagen släppte WikiLeaks fler dokument som motsäger den amerikanska berättelsen om Assads användning av kemiska vapen, särskilt relaterade till Douma-incidenten den 7 april 2018, vilket resulterade i en stor amerikansk och allierad tomahawk-missil- och flygattack mot dussintals mål i Damaskus.

De läckta dokumenten, inklusive interna e-postmeddelanden från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) - som undersökte platsen för de påstådda händelserna i Douma - avslöjar ett massivt missnöje med OPCW:s slutsatser som pekade på den syriska regeringens skuld. Det är en del av ett växande lavin av oliktänkande memo och dokument som kastar tvivel över Västvärldens motiv i Syrien.

De nyligen släppta dokumenten, rapporterar WikiLeaks, innehåller en promemoria där 20 inspektörer upplever att den officiellt släppta versionen av OPCW: s rapport om Douma "inte återspeglade synpunkterna från teammedlemmarna som skickats till [Syrien]".

https://www.globalresearch.ca/new-wikileaks-bombshell-inspectors-dissent-syria-chemical-attack-narrative/5697871

1 kommentar :

  1. Syrien har vunnit kriget. Det enda som återstår är att fortsätta ljuga så att landets återuppbyggnad försvåras - men inte ens på den punkten lär stora framgångar vara att vänta.

    Det som mest förvånar är inte att OPCW:s ledning ljuger - ledningen har ju bytts ut och handplockats av USA. Det nya är att så många experter vågat protestera. Normalt brukar de flesta finna sig i förödmjukelserna eftersom de har familjer att försörja. Och många experter gör alltid som chefen säger, oavsett.

    Den schweiziske historikern och fredsaktivisten Daniele Ganser berättade nyligen att även hans arbetsgivare tvingade honom att lämna tjänsten då han fortsatte att kritisera USA. Ganser reser kors och tvärs inom Europas tyska språkområde och drar en publik på tusen personer varje kväll i de salar han föreläser. "Min fru försörjer vår familj", sade Ganser.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.