FiB

19 januari 2021

Utan "kinesisk teknik" stannar Sverige


Hetsen mot Kina når nya nivåer. Idag auktionerades 5G-frekvenser ut trots att förvaltningsrätten inte slutbehandlat Huaweis överklagande.

Det är Ygeman som ligger bakom, helt klart. Försöker skaffa sig popularitet i vissa obskyra kretsar. Till och med Huaweis konkurrent Ericsson anser att uteslutningen av Huawei och ZTE bygger på falska premisser.


I kväll satt en s k säkerhetsexpert på KTH och uttalade sig om att kineserna kunde misstänkas ha en "bakdörr" till systemen,. Det är grovt missvisande. Alla tillverkare tillhandahåller "bakdörrar" för resp. landets myndigheter att bedriva brottsbekämpning. Det finns också bakdörrar för att serva systemen.

Med svenska myndigheters goda minne avlyssnas all datatrafik som går genom Sverige av amerikanska myndigheter, främst NSA. (Läs Edward Snowdens bok på Leopard förlag).

Uppgifterna om att Huawei/ZTE skulle ha någon särskild bakdörr som inte andra tillverkare har bygger på anonyma uppgifter av amerikanska talesmän. De amerikanska professionella journalisternas etiska kommitté fördömer detta. (Läs mera https://securityboulevard.com/2020/03/huawei-backdoors-explanation-explained/).

Dessutom var Rapports inslag avslöjande genom att hela tiden tala om att "kinesisk teknik inte får användas". EU:s lagstiftning förbjuder all särbehandling på nationell grund. I Rapport upprätthålls inte ens fiktionen att diskrimineringen endast gäller två enskilda företag. Nej, kinesiskt är skumt.

Dessutom är väl sanningen den att utan kinesisk teknik skulle Sverige drabbas av total blackout. Alltså inte bara den mentala blackout vi upplever idag.

Stefan Lindgren

1 kommentar :

Bara signerade inlägg tas in.