Ryska posten

13 januari 2021

Varför tystar Facebook Ron Paul?


Ron Paul är en f d republikanske kongressman från Texas. Han har bedrivit ett systematiskt arbete för att dra hem USA:s trupper från bl.a. Irak och Afghanistan.

Ny tystas han av Facebook. Så här kommenterar han den nya censurvågen på sin hemsida.


Förra veckans massiva utrensningar av sociala medier - med början i president Trumps permanenta förbud från Twitter och andra sociala media - var chockerande och skrämmande, särskilt för oss som värdesätter det fria ordet och det fria utbytet av idéer. Rättfärdigandena av att breda spektra av den allmänna opinionen tystas var meningslösa och processen var allt annat än transparent. Ingenstans i president Trumps två "förolämpande" tweets, till exempel, uttrycktes en uppmaning till våld uttryckligen eller implicit. Det var ett klassiskt exempel på beslut grundade på förutfattade meningar.

Många amerikaner betraktade detta angrepp på sociala mediekonton som en liberal eller demokratisk attack mot konservativa och republikaner, men de missar poängen. Att minska det tillåtna åsiktsspektrat på det virtuella offentliga torget är ingen konspiration mot konservativa. Progressiva som Glenn Greenwald har påpekat är detta ett bredare angrepp på varje åsikt som avviker från de acceptabla parametrarna för den vanliga eliten, som består av både demokrater och republikaner.

Ja, detta är delvis ett försök att radera ut Trump-rörelsen från historien, men det är också ett försök att tysta all kritik av det framväxande politiska samförståndet i den kommande Biden-eran som kan komma från progressiva eller antikrigskretsar.

När allt kommer omkring visar en titt på Bidens inkommande "experter" att de kommer att vara samma misslyckade neokonservativa interventionister som gav oss så många döda på veckolistorna, oändliga drönarangrepp och kupper utomlands och till och med regeringssanktionerat dödande av amerikanska medborgare utomlands. Progressiva som klagar över denna utrikespolitik a la "tillbaka-till-framtiden" är också säkra på att deras röster kommer att tystas.

De som fortsätter att argumentera för att de sociala medieföretagen är rent privata företag som agerar oberoende av amerikanska regeringsintressen ignorerar verkligheten. Den korporativa sammanslagningen av "privata" amerikanska sociala medieföretag med USA:s regerings utrikespolitiska mål har en lång historia och är djupt genomsyrad av hyperinterventionism från Obama / Biden-eran.

”Big Tech” samarbetade länge med Obama / Biden / Clintons utrikesdepartement för att låna ut sina verktyg till USA:s ”soft power”-mål utomlands. Oavsett om det var pågående regimförändringsförsök mot Iran, 2009-kupen i Honduras, den katastrofala USA-ledda kupen i Ukraina, "Arab Spring", förstörelsen av Syrien och Libyen och så många fler länder, var de stora amerikanska teknikföretagen glada över att samarbeta med utrikesdepartementet och den amerikanska underrättelsetjänsten för att tillhandahålla verktygen för att ge dem makten som USA ville ha och tysta dem som var emot.

Kort sagt, amerikanska regeringseliter har samarbetat med ”Big Tech” utomlands i åratal för att avgöra vem som har rätt att tala och vem som måste tystas. Det som har förändrats nu är att denna utbyggnad av "mjuk makt" i Washingtons hårda makt har kommit hem som en bumerang.

Så vad ska man göra? Även alternativa sociala medier utan proffs är under attack från Big Tech  och staten Leviathan. Det finns inga enkla lösningar. Men vi måste tänka tillbaka på dissidenterna i det sovjetiska tyranniets era. De hade inget internet. De hade inga sociala medier. De hade ingen förmåga att kommunicera med tusentals och miljontals likasinnade, frihetsälskande. Ändå använde de otrolig kreativitet för att fortsätta driva sina idéer. För ingen armé - inte ens Big Tech i samarbete med staten - kan stoppa en idé vars tid har kommit. Och friheten är den idén. Vi måste gå vidare med kreativitet och självförtroende!

http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2021/january/11/the-war-on-terror-comes-home/

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.