FiB

7 januari 2021

Låt USA skaka!


Nationalgardet återställer ordningen i Washington.  Fyra döda och 52 gripna är resultatet av gårdagens kravaller som började med en marsch för att "rädda Amerika" med flera hundra tusen deltagare.

Sociala medieplattformar som Twitter, Facebook och Snapchat stängde för första gången av president Trumps konton. De hölls stängda tolv timmar efter att han frivilligt tagit bort tre kommentarer som ansågs anstötliga.
Fyra personer dog inne i Capitolium inklusive en kvinna som sköts (i ryggen  enligt Breitbart News)  inne i byggnaden.

Händelserna visar att motsättningarna i USA nu nått en kritisk nivå. Stora grupper stöder Trump, även i anklagelserna om systematiskt valfusk. Under år framöver kommer säkert den rörelse som uppstått att påverka debatten om fuskdemokrati, om USA:s många och långa krig som ju Trump i viss mån motsatt sig och om medias  korrupta förhållande till den politiska och ekonomiska makten.

Att se svenska politiker oroa sig för att den debatten ska destabilisera Imperiet, som Sverige följer slaviskt, är bara pinsamt. Låt USA skaka i sina grundvalar! Det kan gynna världsfreden och det kan gynna utvecklingen bort från det amerikanska maktmonopol som så länge hållit struptag på världen.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.