Ryska posten

16 augusti 2012

Cameron värre än Brezjnev

Den brittiska regeringen har nu förklarat att den till inget pris tänker låta Julian Assange slinka undan dess garn.

Ecuador utrikesminister Ricardo Patino har avslöjat att Storbritannien hotat att storma Ecuadors ambassad om den inte överlämnar Julian Assange.


Ambassaden är för närvarande omgiven av polisen i en hotfull styrkedemonstration.

"Varje överträdelse mot ambassadens okränkbarhet en ensidig och skamlig handling, och en kränkning av Wienkonventionen, som skyddar ambassaderna över hela världen," säger Ecuador.

"Detta hot syftar till att föregripa Ecuadors förestående beslut om Julian Assanges politiska asyl, och att trakassera Ecuador till ett beslut som är godtagbart för Storbritannien och dess allierade."

"Vi påminner allmänheten om att dessa extraordinära åtgärder vidtas för att hålla kvar en man som inte har dömts för något brott i något land," sa Ecuadors talesman också.

I sin iver att tjäna USA hotar regeringen Cameron att gå längre än den sovjetiska lydregimen i Ungern, som aldrig ingrep när kardinal Mindszenty tog sin tillflykt till USA:s ambassad 1956.

Ungerns kommunistledare Janos Kadar lovade kardinalen fri lejd, men han satt envist kvar till 1971 då Richard Nixon fick TVINGA honom att lämna ambassaden.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.