FiB

27 april 2015

Bara två biljetter kvar!

Mikael Holmström, panikreporter som tidigare larmade i Svenska Dagbladet larmar nu i Dagens Nyheter.

Idag försöker han med ett gammalt försäljartrick: Bara två exemplar kvar - köp innan det är för sent!
Med hjälp av några pratminus från Estland försöker Holmström säga att om inte Sverige skyndar sig kan det bli problematiskt att komma med på Nato-tåget.

Underförstått bör Sverige och Finland hugga de båda sista platserna. För sen kan det bli mackel, menar estländaren.

Sanningen är ju att Nato fikat efter Finlands och Sveriges territorium ända sedan 1949 och lär fortsätta så länge organisationen är vid liv. Som krigsplattform för ett anfall mot Ryssland är vårt geografiska läge sådant att Nato alltid kommer att vara intresserat.

Holmström menar också med hänvisning till en opinionsmätning att 48 procent av svenskarna tycker att vi ska med.

Nu vet vi att allt beror på hur man frågar och när (delvis också vem som frågar). Det enda som skulle kunna förändra situationen de närmaste åren är om Finland plötsligt skulle kasta in en ansökan. Regeringsförhandlingar pågår. Om Sannfinländarnas ledare Timo Soini lyckas lägga beslag på utrikesministerposten talar det mot Nato-anslutning. Och att utesluta Sannfinländarna som näst största parti ur regeringsbildningen är omöjligt.

Man undrar vems ärenden Aftonbladet går när de hetsar mot Sannfinländarna som ett rasistiskt och högerextremistiskt parti. Kan det ha någon betydelse att ägarna kommer från Natolandet Norge? Naturligtvis har det det.

Som avslöjats av WikiLeaks på senare tid utnyttjar State Department alla resurser - inklusive Hollywood för att driva sin utrikespolitiska agenda. I ett brev från USA:s ambassad listas rentav skådespelare som bör mobiliseras för den stora saken: George Clooney, Julia Louis-Dreyfus, regissören Steven Spielberg och Natalie Portman ("she has just done a movie in Israel and is very involved there"). Läs https://wikileaks.org/sony/emails/emailid/121480.

Man kan lugnt utgå från att USA/Nato har ett väl utvecklat nätverk i svensk politik och media för att påverka svensk Nato-debatt. De opererar helt säkert inte bara mot de stora mediahusen och politiska eliterna, utan också inifrån. Det var glädjande att se att en springpojk, Urban Ahlin, nyligen åkte ur socialdemokraternas verkställande utskott. Men det finns säkert många fler amerikanska ubåtar i svensk politik.

Stefan Lindgren

2 kommentarer :

  1. Aftonbladet liksom även medierna i Finland jämte hela det politiska etablissemanget är i högsta grad rasister själva. Deras rasism är dock till sin karaktär olik och samtidigt långt farligare än exempelvis Sannfinländarnas simpla ängslan för den svarte mannen på gatan. Farligare därför att dessa kretsar innehar den verkliga makten att sprida förödelse runtom i världen.

    "Elitens" rasism har kolonial bakgrund och riktar sig utåt mot andra nationer. De små västländerna har anammat de storas rasim trots att de själva sällan haft några kolonier. Hitler var för britterna en gudasänd gåva bakom vilken man genom decennierna kunnat gömma undan sin egen brutalitet mot kolonierna.

    Närhelst det passar tar sig västmakterna rätten att slå sönder det ena fungerande samhället efter det andra såsom vi kunnat se i Mellanöstern. Eller läs den unge amerikanske historikern Nick Turse skriva om grymheterna i Vietnam. Turses nyaste tema är militariseringen av Afrika genom AFRICOM. Den rasistiskt färgade kolonialismen fortsätter under nya former och inte ens europeiska länder som Ryssland undantages.

    SvaraRadera
  2. I Debatt om Nato nyss lät man inte Alan Widman stå mot någon av alliansfritt's vältaliga företrädare utan i st gjorde man det till debatt kvinnlig mot manlig politiker. Pk men garanterat inte det bästa alternativet för sakfrågan.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.