17 april 2015

Morden i Kiev

Oles Buzina, författare och journalist, blev bara 45 år. Han sköts på gården till det bostadhus där han bodde i Kiev. Mördarna försvann i en
 med Ford med baltiska eller vitryska registreringsskyltar.
 
Buzinas brott var att han talade för rysk-ukrainsk försoning. Han skrev på både ryska och ukrainska och framträdde nästan varje vecka i rysk TV för att bidra till en rättvisande bild av situationen i Ukraina.
 
Västpolitiker som hittills tigit om den ukrainska fascismen - Bildt, Löfvén, Wallström - måste nu reagera.
 
 
Tre offentliga personer har mördats i Ukraina på två dagar. Två av offren, den f d parlamentsledamoten Oleg Kalasjnikov och Oles Buzina, var starka kritiker av den ukrainska fascismen.
De sköts ihjäl inom ett 24-timmars tidsspann: den förste sent den 15 april, den andra vid 14:00 den 16 april.
 
Kalasjnikov mördades mitt under sitt arbete med förberedelserna för firandet av segerdagen 9 maj.
 
Journalisten Sergej Suchobok dödades den 13 april. Motivet oklart, men ukrainska tidningar försöker peka ut ryska lojalister eller rysk underrättelsetjänst som ansvariga för alla politiska mord. (Se Kyiv Post idag). Enligt Dagens Nyheter som nämner Buzinas död i en 8-radig notis är han "dödad under mystiska omständigheter". Dödad, inte mördad - här är det noga med orden!
 
De senaste dagarnas politiska mord följer på en lång rad mord och rapporterade självmord.
 
F d parlamentsledamoten Mychajlo Tjetjetov tog livet av sig genom att hoppa från sitt fönster 28 februari. Kalsjnikov deltog i hans begravning.
 
Fem andra tidigare tjänstemän har dött under de senaste månaderna. Självmord misstänks i alla utom ett av dödsfallen.
 
De döda inkluderar förre Melitopol-borgmästaren Sergej Walter. Den 9 mars hittades Stanislav Melnyk, en före parlamentsledamot för Regionernas Parti, död i sitt hus.
 
Den 12 mars hittades Oleksandr Peklushenko, den förre guvernören i Zaporozje död, skjuten i nacken. Polisen klassificerade fallet som självmord.
 
Detta följdes snart av att Sergej Melnytjuk, en stadsdelsåklagare från Odesa, blev slagen och kastades ut genom ett fönster i sin lägenhet. Ärendet klassades först som ett självmord och sedan som mord sedan vittnen sade att de hört slagsmål.
 
I januari hittades tidigare förste vice chefen för det statliga järnvägsbolaget Ukrzaliznytsya, Mykola Sergijenko, som avgick efter fascistkuppen, hängd.
 
Man ska kanske notera att arrangerade dödsfall tycks vara en specialitet bland vissa fascister. Efter mordbranden i Odessa 2 maj 2014 upptäckte man att förbrända lik i husets trappor hade mördats innan de hade bränts.
 
Ett tungt ansvar vilar nu på Carl Bildt, som var med och startade autodaféerna i Kiev, och Stefan Löfvén och Margot Wallström, som både vfarit i Kiev för att försäkra kuppregimen sin lojalitet och duscha svenska skattebetalares pengar över mördarregimen.
 
Jag tror att man lugnt kan utgå från att inte en enda krona av det humanitära bistånd till Donbass som både Bildt och Wallström betalat ut någonsin har nått adressaten. Jag har skriftligt begärt redogörelse för detta men mötts av tystnad.
 
Stefan Lindgren

1 kommentar :

 1. Nikolay Starikov skriver på http://thesaker.is/if-this-isnt-fascism-and-a-junta-then-what-is-it/
  Den Ukrainska websiten “Peacemaker”, har en lista över både ukrainare och utlänningar som är oönskade av fascistregimen.
  På listan fanns författaren och journalisten Oles Buzina, som mördades i Kiev, liksom Rada deputerande Oleg Kalashnikov, som också dödades.
  Vi har en situation där en resurs kopplad till en man vid namn Gerashenko, som är assistent till inrikesministern Arsen Avakov, utgör ett register av personer, som de har börjat döda. Händelsevis finns även ryska medborgare på denna lista. Även Starikov själv finns på listan. https://psb4ukr.org/criminal/starikov-nikolaj-viktorovich/
  Denna website visar sig också kunna spåras till texas och vidare till Nato's ip-adress psb4ukr.nato.int
  detaljer redovisas här
  http://politrussia.com/world/ubiystvo-buziny-975/

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.