23 mars 2016

Rysshets kopplad till Säpo?


Att en av Expo och "Research Groups" Guldspade-belönade journalister, Martin Fredriksson, kommer ut som Säpo-agent är kanske inget mer än ett säljtrick inför hans kommande bok.

Men det finns oroande uppgifter i avslöjandet.

Martin Fredriksson som mottog Guldspaden 2014 för avslöjanden av främst näthatande Sverigedemokrater meddelade i början av mars på sitt Twitterkonto att han "samarbetat" med Säpo.

Exakt vad samarbetet gått ut på får vi inte veta. Bara att det pågått 2009-2010 under vilken Fredriksson bildat "Research Group" med hemlig finansiering. Gruppen beskrivs som närstående Expo, som sysslar med någon sorts bevakning av högerextrema grupper - påfallande ofta med trubbig analys som drabbar oskyldiga. Gruppen har även utgett en serie podcasts som av webbtidningen The Indictor beskrivs som "systematiskt anti-Assange och våldsamt anti-rysk, 'med Rysslands president Putin som särskild måltavla'".

Blotta möjligheten av att en podcast och en allmänt hyllad journalistgrupp skulle driva en särskild anti-rysk agenda med pengar från Säpo är fantasieggande.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.