gerundium

5 december 2017

Olympiska kommittén gräver idrottens grav





















Som väntat meddelade IOC:s verkställande kommitté ikväll att Ryssland utestängts från deltagande i vinter-OS i Sydkorea.

Beslutet innebär ett hårt slag för sporten som en fri arena för mellanfolkliga möten och tävlan.
Det kommer naturligtvis att mottas med bitterhet av en av våra största idrottsnationer, den största vintersportnationen. Varje medalj som kommer att vinnas därför att ryska kollegor inte var närvarande kommer att vara befläckad av det storskaliga politiska fusk som framför allt USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland genomdrivit genom Mc Laren-kommissionen och den köpte angivaren och mytomanen Grigorij Rodtjenkov.

I varje steg har handläggningen av sanktionerna mot ryska idrottare varit korrupt och icke-transparent. Den viktigaste kommissionens resultat presenterades för IOK-direktionen så sent som på kvällen den 4 december, senare än utlovat.

Man måste påminna om vad den nya presidenten för de europeiska olympiska kommittéerna, slovenen Janes Kosyanchich sagt: Endast 0,7 procent av dopningstester på ryssarna inför OS i Sydkorea har gett ett positivt resultat, dvs. kunnat tyda på doping. Detta betyder att av
1 000 ryska idrottare – har 993 varit rena. Så hur kan Ryssland kollektivt straffas för vad 7 har gjort?

I många länder testas normalt en högre andel positiva. Se här.

Nu återstår att se om Ryssland kommer att acceptera att delta under de förnedrande former som IOK erbjuder – utan flagga, utan nationella dräkter och utan nationalsång. Många av dess idrottare förbjuds ens att delta under de formerna efter att ha avstängts på livstid utan någon möjlighet till prövning.

Klart är redan att rysk TV inte kommer att sända de olympiska spelen från Sydkorea. Dumans vice talman Ivan Melnikov uppmanar till ett beslut att bojkotta tävlingarna, där 10,8 % av de ryska idrottarna hur som helst inte kommer att kunna delta ens som enskilda. Men frågan är ännu inte avgjord. Det kan också bli ett beslut att verkligen delta på IOK:s villkor som "idrottsmän från Ryssland" utan flagga.

Kort sagt är IOK:s beslut formulerat för att om möjligt skapa splittring i Ryssland mellan "patriotiskt" sinnade idrottsmän och sådana som vill delta även utan Rysslands namn, flagga och hymn och istället tävla för landet "OKR" (Idrottsmän från Ryssland).

IOK suspenderade också chefen för den ryska olympiska kommittén Aleksander Zjukov ur organisationen. Inga av de ryska ledande idrottsfunktionärerna släpps in vid OS i Sydkorea. Dessutom ska Ryssland betala 50 miljoner dollar för att täcka kostnader som IOK har haft för att förbereda uteslutningen av Ryssland.


Det är en behandling som verkligen korrekt uttrycker västvärldens nuvarande fobier gentemot Ryssland: Felet är inte vad Ryssland gör utan att det finns.

Stefan Lindgren





1 kommentar :

  1. Systrarna Serena och Venus Williams tilläts använda förbjudna droger.
    Serena tilläts 2010, 2014 and 2015 använda oxycodone, hydromorphone, prednisone, prednisolone och methylprednisolone
    Storasystern Venus tilläts 2010, 2011, 2012 och 2013 använda prednisone, prednisolone, triamcinolone and formoterol. 

    Den amerikanske gymnasten Simon Biles genomgick 2016 en positiv doping test for methylphenidate (psykostimulant), men undvek att diskvalificeras. Vid OS i Rio 2016 vann Biles fyra guldmedaljer.
    Antidopingorganisationen bekräftar uppgifternas autenticitet.
    http://www.fort-russ.com/2017/12/tues-how-americans-dope-and-get-away.html

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.