FiB

15 januari 2018

Öppet brev till försvarsberedningenPeter Pettersson, Hellvi skriver ett öppet brev till Björn von Sydow, Hans Wallmark, Allan Widman, övriga för kännedom:

Varför kan man inte argumentera för en svensk militär upprustning på sakliga nationella grunder utan att behöva rättfärdiga det med påhittade militära hot mot Sverige, som inga seriösa bedömare i omvärlden ser? frågar Pettersson.

Vad har den svenska Försvarsberedningen för underrättelser eller uppgifter som motsäger internationell expertis bedömningar av Rysslands politiska och militära ambitioner, annat än obestyrkta egentillverkade påståenden om ryska hot mot Sverige?

- Gör dessa tillgängliga för allmänheten för att förtjäna respekt och trovärdighet!

Om svar anhålles.

Peter Pettersson, Hellvi

Rekommenderad läsning:

”The Coming Storm. Baltic Sea. Security Report” Edward Lucas june 2015 (Center for European Policy Analysis.


"Ryssland har inget intresse av delar av territorier befolkade av förbittrade utlänningar. De har klara ekonomiska intressen i Arktis och är angelägna att säkra militärbasen i Kaliningrad, men är inte särskilt intresserade av de Baltiska staterna eller ens det nordiska området för egen del. De önskar inte ett fundamentalt avbrytande av relationerna med väst. De vet att i en fullskalig icke-kärnvapen konflikt med EU och NATO kommer man att förlora”.

Läs också vad Robert Person, Rysslands-expert vid U.S. Military Academy West Point sagt:


"Jag tror att det är mycket osannolikt att Rysslands president Vladimir Putin skulle överväga invasion av Baltikum, med en traditionell konventionell invasion eller en mer invasiv hybrid invasion av Ukraina, det skulle vara svårt att se vad Ryssland skulle vinna med att göra det, jag tror inte på att Putin försöker återskapa Sovjetunionens ursprungliga territorium. "

1 kommentar :

  1. Frågan är felställd. Problemet var inte Ryssland sist då det begav sig. Vi har ett helt annat aggressivt problem i världen som söker världsdominans och vi har därför ett försvarsproblem vad gäller att överleva nukleär vinter. Försvaret handlar därför mestadels om ett effektivt civilförsvar.

    Förändringar i ledarskap kan dessutom komma snabbt. Att rusta upp ett försvar tar tid. Vi behöver rusta upp på rätt slags sätt, helst statligt utan vinstintresse, och hålla oss väl med alla parter, med Ryssland, europeiska länder och med USA.

    Det ska inte enbart vara avskräckande att invadera Sverige rent militärt. Det måste vara avskräckande för de politiker som ev. överväger det, de som är uppmuntrade av det militärindustriella komplexet att göra det.

    Man måste vara medveten om att en korrumperad värld där ledarskapet inte alltid är lojala med folkens väl.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.