4 februari 2018

Var är logiken, DN?


Den svenska idrottsvärlden är väl ungefär lika lurad som allmänheten i stort om spelet kring uteslutningen av Ryssland från OS.

Mest lurade av alla tycks idrottsskribenterna vara. Johan Esk i DN kastar sig idag över IOK:s ordförande Tomas Bach som det nya hatobjektet.

Bach har nämligen stretat emot att utesluta Ryssland som land och förhindrade att så skedde i Rio. Skandal!

När sen Idrottens egen skiljedomstol i veckan friade 28 av 39 livstidsavstängda ryska idrottare så menar Johan Esk att detta på något sätt ytterligare belastar Tomas Bach.

Var är logiken?

Bach ville i Rio 2012 stänga av enskilda som överbevisats om doping. Nu visar det sig att kollektivbestraffningen av Ryssland som drevs fram av McLaren- och Oswaldkommissionerna var djupt felaktig - 72 % felaktig.

Hur det kan vara Tomas Bachs fel är svårt att se. Möjligen kan man ju säga att han borde ha ha varit ännu hårdare mot uteslutningsanhängarna, eftersom IOK:s stadgar inte förutser uteslutning av länder bara av enskilda idrottsmän.

Men maktförhållandena i IOK tvingade honom troligen att kompromissa med korsfararna som till varje pris ville hänga Ryssland och nådde sitt slutmål just-in-time för det ryska presidentvalet.

Johans Esks kommentar till att 28 av 39 ryssar visat sig oskyldigt dömda är rent absurd:

"Känslan att fuskare går fria har stärkts."

Det är ju de politiska fuskarna som går fria. Mytomanen Rodtjenkov och hans sponsorer. Och media som aldrig krävde bindande belägg för anklagelserna utan godtog alla rövarhistorier om hur KGB (saligt i åminnelse) borrat hål i väggarna för att kunna byta ut prover och sen lämnat skrapmärken på provrören som visitkort.
Stefan Lindgren

1 kommentar :

  1. Logiken är väl glasklar. Det handlar om ryssar och då måste de vara skyldiga även om vi inte vet vad de har gjort!

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.