4 september 2020

Fick Navalnyj inte kvalificerad vård i Ryssland?Anna-Lena Laurén gör en mäktig uppvisning i konsten att utpeka en mördare (Kreml/Putin/FSB) utan skuggan av bevis.

Själva kravet på bevis förs till ett bevis för den anklagades skuld.Det behövs tio vise män för att svara på alla Lauréns stolligheter. Men låt mig ta upp en fråga. Hon påstår (4/9) att d"de ryska myndigheterna förhalade in i det sista Navalnyjs avfärd till Berlin, där han nu har fått kvalificerad vård".

Mot detta ställer jag följande reportage från BBC: https://www.bbc.com/news/world-europe-54012278.

Rubriken är "Två timmar som räddade Navalnyjs liv".

Laurén går av förklarliga skäl inte in på vad som skulle ha varit fel med behandlingen i Omsk. Den var nämligen exakt densamma som han fått på Chartésjukhuset. Atropin + inducerad coma i respirator.

Istället dillar hon om att hustrun inte fått se sjukjournalen - det hade hon inte fått i Sverige heller.

Och att Navalnyj kyligt omnämndes "patienten". Han skulle naturligtvis ha kallats "Nationens ljus, vår oersättlige Aljosjenka". Hon ser inte värdet i att ryska läkare strävar efter att enligt Hippokrates ed hjälpa alla lika, oavsett namn och ställning.

Hon upprepar lögnen att Navalnyj är politiskt förföljd. Hon vet mycket väl att han enligt rysk lag inte får kandidera i val eftersom han har en villkorlig fängelsedom för förskingring.

En fängelsedom som Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter inte har funnit något "politiskt" med. (https://tass.com/world/971077)

Allt det här vet Laurén men väljer att kolportera sin kollektion av små infama lögner.

Stefan Lindgren
2 kommentarer :

  1. Anna-Lena Laurén lämnade Ryssland någon gång i mars och sitter nu på en kobbe i åboländska skärgården, Pargas troligen.

    SvaraRadera
  2. Anna-Lena Laurén var en gång en trevlig journalist för solskensväder. När det började storma på internationella vatten kantrade hennes farkost. Ingen räddning är att vänta.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.