10 april 2023

Taiwan är en del av Kina

Kinesiskt hangarfartyg som deltog i en tvådagarsövning efter mötet mellan Taiwans president
och talmannen i USA:s representanthus  Kevin McCarthy.

En stor nyhet i helgen var att Kina "omringade" Taiwan med krigsfartyg. Ofta talas om att "Kina gör anspråk" på Taiwan.


Man glömmer då att FN sedan 1971 endast erkänner Folkrepubliken som Kinas representant. Dvs. Taiwan tillhör Kina och har så gjort i 30 000 år påpekar Karl Wang i Kunming.

---Krigsfartyg från Kina och Taiwan i ”dödläge”

Kinas agerande är en varning till USA att inte upprepa vad man gjorde i fallet Guam. USA erövrade ön militärt, och tog kontrollen över ön och dess urinnevånarna, Chamorros, som bott på Guam sedan 4,000 år, annekterade Guam som amerikansk territorium, och förvandlade Guam till en amerikansk militär kärnvapenbas.  USA försöker tydligt göra samma sak med Taiwan. Kina kommer inte att tillåta det.

Vi får inte glömma att Taiwan har varit en del av dagens Kina sedan 30,000 år då ön befolkades av folk från fastlandet. Innevånarna på Taiwan är både genetiskt, kulturellt, språkligt och historiskt samma folk som på fastlandskina. Familje- och släktbanden över sundet är otroligt starka.

Processen att återförena Taiwan med fastlandskina är redan i rörelse. Enligt den amerikanska marionettregimens egen utredning stöder endast 1.5% av Taiwan befolkningen USA regimens avsikter om självständighet. 97% vill att den nuvarande processen mot återförening skall fortsätta, och den drivs från Taiwan, inte från Peking. Det är taiwanesernas avsikt att återförena Taiwan med fastlandskina, på deras egna förhandlade villkor. Den processen är i full gång och framskrider .

Peking kommer inte att invadera Taiwan, om USA inte provocerar till det. Det skulle innebära ett krig med kineser mot kineser. USA skulle vilja använda taiwaneserna som sina proxy krigare, precis som i Ukraina idag. Peking och taiwaneserna har avsikten att kasta ut de amerikanska ockupanterna.

Något ”dödläge” råder inte heller i Taiwan sundet som Expressen roande försöker påskina. Kina har tillräckligt med fartyg att helt enkel köra runt den lilla taiwanesiska ”flottan” om dom så skulle vilja. Kina rapporteras ha över 355 skepp i sin flotta. Det blir ungefär 35 skepp på varenda taiwanesiskt.

Det är heller inte första gången Kinatalar om simulerade attacker. Taiwan är heller inte en demokrati, utan det är en potemkinkuliss. USA styr och regerar Taiwan. Jag har egna erfarenheter på plats när Taiwan ”demokratiserades” på 80-talet. Jag var där, jag var med när det hände.

98% av Taiwan befolkning identifierar sig som medlemmar av en nation inom Kina, precis på samma sätt som andra folk i Kina, som Uigurer, Shangaieser, Hongkongeser, eller Chenduer. Det är det helt normala i Kina precis som Newyorkers identifierar sig som Newyorkers, men även amerikaner.

Auktoriteten i Kina består i att det är folkviljan i Kina som auktoritärt skall följas, inte vad utlänningar vill.

Media och journalister ljuger som vanligt mycket grovt och desinformerar.

Karl Wang
Kunming
Kina

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.