Ryska posten

23 december 2013

Ingen att prata med sedan Gandhi dog

Västmedia vet inte vilket ben de ska stå på. När människor sitter inne i Ryssland är det diktatorn Putins fel, när han släpper ut dem är det för att dupera opinionen och skapa en falsk känsla av frihet inför OS i Sotji.

Hur ska dom ha det egentligen?

Samma sak med Ukraina. Först utövar Putin "brutala påtryckningar" på Ukraina (Bildt), sedan löser han alla landet skulder (Sveriges radio).

Mer realistiskt säger Ukrainas tidigare president Leonid Kutjma att "Putin sysslar inte med välgörenhet".

Nej, Putin är ingen ängel.  I en intervju med der Spiegel  4 juni 2007 gav han ett berömt svar på frågan "Anser ni er vara en 'ren demokrat'?"

Putin: (skrattar) Är jag en "ren demokrat "? Naturligtvis är jag det, absolut . Men vet ni vad problemet är ? Inte ens ett problem, utan en verklig tragedi ? Problemet är att jag är helt ensam , den enda av mitt slag i hela vida världen. Se bara på vad som hänt i Nordamerika, det är helt enkelt fruktansvärt : tortyr , hemlösa , Guantánamo , människor fängslade utan rättegång och utredning. Och se bara på vad som händer i Europa: vilken hård behandling av demonstranter; gummikulor och tårgas användes först i en huvudstad sedan i en annan , demonstranter har dödats på gatorna. För att inte tala om det postsovjetiska området. Bara killarna i Ukraina ingav ett visst hopp , men de har helt misskrediterat sig nu och saker och ting är på väg mot total tyranni där, helt i strid med konstitutionen och lagen, och så vidare. Det finns ingen att prata sedan Mahatma Gandhi dog.

Stefan Lindgren

PS: Putin är född 1952, Gandhi dog 1948.

2 kommentarer :

  1. Första nyheten på pervej kanal:
    Kalashnikov dog, 94 år gammal

    SvaraRadera
  2. http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-51804486.html

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.