7 november 2014

Personligt till Peter Hultqvist

Nato/Isaf byter namn till "Operation Resolute Support"
I
Ibland blir man trött. Peter Hultqvists brev om Afghanistan gjorde mig mycket trött.

Här har västvärlden i tretton år fört ett krig mot "talibaner" och satt sprätt på motsvarande 200 års afghansk BNP.

Resultatet? Talibanerna står minst lika starka som förr.


Det exempelvis 66 % av det brittiska folket förstått, nämligen att 13 års krig varit "förgäves" (opionsmätning av yougov), det varje barn kan se, det ifrågasätter Peter Hultqvist och tycker sig ana framsteg genom bombkrevaderna.

Aningslöst fortsätter han nu Carl Bildts politik att Sverige från nyår ska gå med i ett nytt Nato-krig, Operation Resolute Support i Afghanistan. Precis som förra gången ska vi börja med att smyga med en liten styrka på 52 man.Den här gången till och med utan någon FN-resolution att använda som fikonlöv för att skyla en folkrättsvidrig ockupation.

Precis som förra gången ska uppdraget bara vara att "stödja" afghanernas egen krigföring och "utbilda" dem i brödramordets ädla konst. Finns det någon mer än Hultqvist som tror på det?

Redan idag är det så att Nato-Isaf enligt officiella direktiv inte ska bedriva någon självständig krigföring utan bara "utbilda och stödja" de afghanska förbanden. Så om de 40 000 Nato-soldaterna i Afghanistan idag bara är instruktörer, hur kommer det sig då att USA har fällt mer bomber de senaste månaderna än under de föregående två åren.Tror någon mer än Hultqvist att det blir någon skillnad med den nya beteckningen?

Innebörden av den "stödjande och utbildande" politiken är ju bara att låta den afghanska marionettarmén ta mer av dödsoffren (de lär ha varit ca 5 000 i fjol), medan Nato/ISAF nedbringat sina egna dödsoffer till 64 man hittills i år. Kriget fortsätter i full skala och västerlänningarna håller i spakarna.

Till sist, en personlig fråga till Peter Hultqvist, dalkarlen:

Var det verkligen detta som din mor och far satte dig till världen för, att du skulle ta dig upp på en ministerstol OCH GENOMFÖRA DEN POLITIK SOM CARL BILDT INTE LÄNGRE ÄR FÖRMÖGEN ATT GENOMFÖRA, så skamfläckad han var av oljeprofiter, klusterbombsaktier och incestuösa förhållanden med krigspartiet i Washington?

Jag skäms att jag för en sekund på valdagen trodde att du skulle göra skillnad för afghanerna.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.