4 november 2014

Hur USA använder Daesh
Thierry Meyssan, Mellanösternkännare bosatt i Damaskus och motorn bakom sajten Voltairenet.org samtalar i den här filmen med Pepe Escobar, brasiliansk undersökande journalist, om vad kriget mot ISIS/IS eller "Daesh" som det kallas i Mellanöstern egentligen handlar om.

Det är en helt annan bild än gängse media ger. Meyssan konstaterar att Syrien förlorat fler soldater i kriget mot de olika terroristarméerna än det förlorat i krig mot Israel.

Och på ett plan är även detta nya krig Israels krig. Israel har mycket goda förbindelser med KPG, den kurdiska separatstaten i Irak, som nu tagit kontroll över 40 procent av Irak.

Från staden Deir ez-Zor i Syrien leder Daesh sin offensiv med sikte att ta över en stor del av Mellanöstern. Det finns inga direkta bevis för amerikansk finansiering av Daesh, men hur skulle USA:s spionsatelliter kunna missa en armé med 500 nya vita Toyotapickuper?

Det som ena dagen är "moderata rebeller" och får USA:s och andra länders vapenstöd och ekonomiska bidrag är nästa dag al-Qaida och dagen därpå Daesh, menar Meyssan.

När senator John McCain besökte Syrien illegalt 2013 lät han sig fotograferas med en "Abu Yossef" som i själva verket idag är "kalifen av Bagdad", Daesh ledare.

Med hjälp av den nya "kampen mot IS" har USA och dess allierade för första gången kunnat bomba Syrien utan tillstymmelse till protester från omvärlden.

Stefan Lindgren

2 kommentarer :

  1. Det borde ju inte vara någon större match för "västs" underrättelsetjänster att ta reda på vem som köper stora mängder Toyotajeepar för leverans till någonstans väster om Iran men öster om Medelhavet. Och sedan kunde man ju fråga köparna vart bilarna tagit vägen. Jag antar att det inte skulle vara någon större uppgift att stoppa den här trafiken - om viljan funnes. Samma gäller ju med diverse annan utrustning som hamnar hos IS och liknande grupper.

    Man kan ju anta att USA/NATO leds av dumskallar som gör sådant här möjligt. Man kan ju också anta att de mycket väl vet vad de gör, och att de är ondskefulla.

    SvaraRadera
  2. WHO dvs FN transporterade jihadister tillhörande ISIS mellan Turkiet och Syrien: Den journalist, Serena Chehim, som filmade för Irans PressTV kördes ihjäl vid Syriens gräns, fotografen skadades svårt och bildmaterialet försvann
    http://www.voltairenet.org/article185679.html

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.