25 september 2015

Är ungrarna arier?

Hand i hand - mot Ungern och Finland!
Att Svante Weyler, Masha Gessen och en hord av kulturarbetare lyckades mobba ut Ungerns delegation från bokmässan i Göteborg får ses som ännu en arbetsseger för det låga grupptänkande som präglar svenskt kulturliv.


Ser vi till sakfrågan, att Ungern inte velat tillåta flyktingströmmar att helt okontrollerat komma in i landet, är ju det en politik som motsvarar EU:s beslutade ordning och Schengenöverenskommelsen. Det är en ordning som t ex delstaten Bayerns ledare har framhållit när han skarpt kritiserat kansler Merkel för hennes "öppna gränser"-initiativ. Dock utan att några mobbinginitiativ drabbat Bayern.

Det tycks som om just finnarna och ungrarna är särskilt lämpade som hackkycklingar i den här debatten.


De är eljest, inåtvända nationer, som håller på med sin spjutkastning och sina uråldriga hästritter. Ska vi verkligen tillåta det i vårt modernt mixade Europa? Hör de egentligen hemma här, de är ju inte ens arier?

Stefan Lindgren

PS. Ungern har tagit emot 56 000 hittills. Finland bereder sig att ta emot 50 000 i år. Finlands nedlagda röst i EU är ett nej till tvångsfördelningen som skulle placera 3 000 i Finland. Hela Finland fördömer våldsdåden mot flyktingar i Lahti. Så vad handlar kulturelitens hets om?

2 kommentarer :

 1. Kan det möjligen hänga samman med att man vid hävdandet av EU:s "beslutade ordning" sprutade tårgas på små barn?

  Din retoriska fråga om "arier" är dessutom osedvanligt korkad.

  SvaraRadera
 2. Du vet mycket väl att detta inte handlar om användningen av tårgas. Alla EU-länder använder tårgas för s k kravallbekämpning. 2013 satte exempelvis grekisk polis in tårgas för att hindra skolbarn att demonstrera mot Bryssel-trojkan. Jag hörde inga brösttoner då. Skränet mot Ungern och Finland är demagogi.

  Våld mot flyktingar ska naturligtvis fördömas, i alla former, liksom våldsamheter från flyktingarnas sida. Det förekommer tyvärr överallt, även i Sverige.

  Beträffande arier och icke-arier menar du att den frågan är retorisk och korkad. Det är klart att vi alla förnekar att sådan primitiv rasism skulle styra vårt medvetande. Vi är ju så att säga höjda över misstanke och därmed fria att BETE OSS HUR VI VILL mot små folk i Europa som värnar sina intressen, inklusive sina gränser. Deras ambassadörer får finna sig i att löpa gatlopp genom mediaeliten (82 nedresta medarbetare i Sveriges radio - har någon protesterat mot mobbfasonerna?).

  Hade vi kunnat mobba bort den TYSKE eller AMERIKANSKE eller FRANSKE ambassadören från bokmässan i Göteborg. Skulle inte tro det.

  Själv finner jag det vara ett intressant sammanträffande att det är just två finno-ugriska folk som denna gång får schavottera för rasism och intolerans. Att antyda att sådan rasism skulle existera i Europa är naturligtvis otroligt impertinent.

  Själv ser jag det som mitt jobb att vara just så impertinent.

  Stefan Lindgren


  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.