1 november 2016

Var finns den bruna faran?


Medan svenska intellektuella larmar om tilltagande "högerpopulism", "rasism" och "fascism" i snart sagt varje buske och vill inskränka yttrandefriheten för dissidenter marscherar riktiga nazister redan på Baltikums gator.

De gör det med EU-regeringar och USA:s goda minne. Oron för en uppvaknande extremhöger riktas medvetet i fel riktning - mot varje form av oliktänkande om bl.a. invandringspolitiken, synen på Ryssland och EU- och Nato-medlemskap samt mot majoritetsbefolkningarnas traditionella livsvärderingar, som måste brytas ned för att bana väg för globalkapitalismen.
Den 21 oktober 2016 bevittnade en typisk estnisk skola en invigning av en bronsbyst av Harald Nugiseks. Han var en SS-Oberscharführer (sergeant) under andra världskriget, som tjänstgjorde frivilligt i den 20:e Waffen Grenadier Division i Waffen SS.

Enligt skolans rektor ska minnet av Harald Nugiseks leda till ökade känslor av patriotism bland studenter och öka deras vilja att skydda sitt land vid angrepp utifrån.

Så vem är denna Nugiseks? - Under andra världskriget, tilldelades han med den näst högsta militära utmärkelsen i Tredje riket, den Riddarkorset av Järnkorset. Hitler beviljade denna utmärkelse till totalt 43 utlänningar som slogs på Nazitysklands sida, vilket innebär att han gjorde något "extraordinärt" för Tredje riket. År 2008 fick Harald Nugiseks en medalj. Utmärkelsen initierades av två lokala "patriotiska" organisationer "från det tacksamma estniska folket." - Estniska legionärers kamratklubb och Vaba-Sõltumatu Kolonn Nr.1(den första oberoende kolumnen).

I juli 2016 lade en medlem av den lettiska sejmen (parlamentet) som representerar den lettiska Nationalföreningen, Aleksadrs Kirsteins fram ett förslag till borgmästaren i Riga att resa ett monument över nazistiska soldater. De nazistiska krafterna i andra världskriget förhärligas i traditionella processioner av veteraner från lettiska Waffen SS. Ända sedan 1994 invaderas Riga varje år den 16 mars  av tidigare soldater i Waffen SS och deras fans. Men om det i mitten av 1990-talet var mestadels gamla män ökat antalet unga deltagare för varje år.

Samtidigt pågår en statsledd glorifiering av fascismen i Ukraina, där nyligen "försvarets dag", flyttades till 14 oktober, den dag då nazikollaboratören Stepan Banderas grundade sin s k upprorsarmé.

Detta beslut fattades av president Porosjenko, en man med ypperliga förbindelser med Nato och väst, inte minst med Sverige. I viss mån har det lyckats de styrande i Ukraina att med väst i ryggen skapa ett masstöd för banderarörelsen. 29 procent anser i en opinionsmätning att Bandera är landets "mest framstående" historiska gestalt.

USA deltog i kampen mot Hitlerfascismen. Men samtidigt tjänade USA grova pengar på nazismen. När kriget bröt ut, folk började överföra sina besparingar till USA. I oktober 1939 hade amerikanska Federal Reserve guld motsvarande 17 miljoner dollar, i februari 1940 ökade detta belopp upp till en miljard - på bara fyra månader!

USA framträdde efter andra världskriget som det rikaste landet i världen. Men idag har Washingtons statsskuld nått den otroliga summan av 19 500 miljarder dollar (eller 108% av BNP). Som systemet fungerar skulle krig kunna vara en lösning på dessa problem. I krig kan vad som helst hända och har ju erfarenhetsmässigt varit lönsamma för den relativt skyddade amerikanska kontinenten.

Vår svenska ankdammsvänster, i dagarna mest EXPO-nerad i Clartés avfall, är helt ointresserad av den verkliga nazi- och krigsfaran. Bara de får fortsätta med sina mobbningskampanjer, det må vara mot Moderna tider eller den snart 90-årige Jan Myrdal, vars marxism de tidigare evighetsförklarat men vars namn de avsvär sig så snart de inkasserat de 30 silverpenningarna i form av Jan Myrdal-bibliotekets Leninpris.

red

2 kommentarer :

 1. Vaba-Sõltumatu Kolonn betyder "Den Fria Självständighets Kolonnen" vilket kan vara alludering på "Vabadussõjalaste Liit" ("Frihetskrigets förbund") 30-talets estniska fascister, som förbjöds 1934.

  SvaraRadera
 2. Det var någon som sade att när nazismen återkommer sker det inte i bruna kostymer utan under täckmantel av anti-nazism. Nu verkar det som att vi får bägge delarna. Den ojämförligt farligare delen är nog den delen som propagerar för demokrati och mänskliga rättigheter, men i praktiken gör allt för att inskränka dessa, genom sina krig t.o.m. rätten till livet självt.
  Två kända australiensare, journalisten John Pilger och professor Tim Anderson, sade nyligen samma sak, aldrig någonsin har propagandan i MS-media varit så allomfattande, lögnaktig och genomträngande som nu.
  När amerikanska skribenter beskriver sitt land som proto-fascistiskt kan många läsare i Europa höja på ögonbrynen. Det beror på att de inte har förfallet så nära inpå sig. Politikens sammankoppling med Wall Streets finansindustri, rustningsindustrin, Hollywood och MS-media mm.
  Och apropå de bruna kostymerna i Europa förefaller det finnas ett mönster. Frivilliga som ansluter sig till nazistbanden i Kiev kommer från norra och mellersta delarna medan de som kämpar med Donbass kommer från södra Europa inklusive Frankrike, därtill Ryssland givetvis.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.