gerundium

14 november 2016

Därför måste Trump stoppasIgår sa Donald Trump i CBS ”60 minutes”:

”Vi har gjort av med 6 biljoner ("6 trillions" = 6 tusen miljarder) dollar i Mellanöstern, 6 biljoner. Vi skulle ha kunnat bygga upp vårt land två gånger om för de pengarna. Se på våra gator och broar och våra tunnlar och våra flygplatser - de är alla föråldrade.”

Det är för uttalanden som dessa som nu Trump ska motarbetas - med våld på gatorna, med filibustring i kongressen och erbjudanden om ”psykisk hjälp” att förlika sig med valresultatet till barnen i USA:s skolor - som om Trumps seger vore en katastrof i stil med 11 september 2001.

Ur Ryska posten

Prenumerera en provmånad gratis genom att skriva till red@rysk.info

1 kommentar :

  1. "Damage control mode", jag prövar på en översättning: skademinimeringsläge, det är vad som gäller för de mäktiga i USA och vasallerna i Europa. Donald Trump måste genom lock och pock fås att överge sina sunda instinkter och istället börja tänka som de.
    Jag gissar att de kommer att lyckas med varierande framgång inom olika sektorer. Fredspresidenten Obama sägs hålla på och bomba sju olika länder. Därtill kommer ett okänt antal afrikanska länder där amerikanska specialkommandon opererar hemligt med syftet att sponsra sina egna allierade. I praktiken innebär det att förstärka interna konflikter för att skapa nya oroshärdar och stänga Kina ute så gott det går.
    Efter valsegern deklarerade Trump att han var beredd att samarbeta med alla på den internationella arenan. Kan han bygga ett Trump Tower på den grundtanken kommer han att gå till historien som en av de stora presidenterna, annars får vi bara en ny i raden som bekräftar det gamla talesättet att allt måste förändras för att förbli vid det gamla. Trumps koll på detaljer är begränsat och här kan smarta rådgivare se sin chans. "Tyvärr herr president, ryssar och kineser kan man inte lita på, för att inte tala om iranier".
    Att göra en helomvändning i konfrontationstänkandet är ett Herkulesuppdrag. Det är dock ett område där Trump har betydligt större svängrum än vad t.ex. Bernie Sanders skulle ha haft.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.