FiB

16 augusti 2017

Rapport från Charlottesville
Greg Palast rapporterar från Charlottesville. Ett vitmakt-gäng fotograferat när man misshandlar en svart skollärare med knölpåkar och samtidigt riktar ett automatvapen - en Glock - emot honom.

Palast är en  av USA:s skarpaste journalister. Köp hans "Den bästa demokrati som kan köpas för pengar" på Bokbörsen:https://www.bokborsen.se/?g=0&c=0&q=greg+palast&qa=&qt=&qi=&qs=&f=1&fi=&fd=&_s=created_at&_d=desc

red

4 kommentarer :

 1. Det var ju Antifa som attackerade Alt right ska man komma ihåg. Inte tvärt om. Alt-right hade dessutom tillstånd för sin demonstration. Var polisens uppgift att hålla isär dem. Det gjorde de inte. Varför rapporterar ni inte om mannen som fick syra kastad rakt i ögonen av antifa? För det är inte på nåt sätt så att det var alt right som betedde sig värst. För det enda som behöver ske är att vänstern slutar angripa folk o låter högern vara i fred på sina tillställningar. För högern attackerar aldrig vänstern på deras.

  SvaraRadera
 2. Jag litar rätt mycket på kanadensiska Global Research. http://www.globalresearch.ca/selected-articles-anarchy-in-charlottesville-where-is-the-president/5604274

  Våldet kom från bl.a. nazister och "falsk vänster", menar dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Falsk vänster" låter som en kliché som man kan tänkas använda för att skyla att ingendera av sidorna är något bättre än den andra. "Falsk höger" lär vi inte få höra eftersom Alt right stöder Trump, som fortfarande är en paria för etablissemangets krigsindustrikomplex och Clinton-maffian.

   Radera
 3. Eddie. Det är klart att det styrs av dina grundläggande värderingar var du sätter citationstecknen. Det avgörande är dock att fakta är korrekta. Grupper som kallar sig "Söndagsskolans vänner" och slår folk på käften med baseballträn får stå ut med citationstecken. Det är ju inte heller så att "söndagsskolans vänner" genom att - med rätt eller orätt - utmåla sina offer som onda förtjänar någon respekt för sina påstådda ideologiska övertygelser. Generellt kan vi väl konstatera en rätt stor urholkning av begrepp som "nazist", "fascist", "rasist", "antifascist", "höger" och "vänster". De har missbrukats så till den grad att de närmast blivit oanvändbara - om man inte tydligt definierar dem. "Alt right" är ett motsägelsefullt fenomen som rymmer folkliga reaktioner på missförhållanden, men också mycket av det puritanska amerikanska inlandets misstro mot kustliberalernas traditionsförakt, gränsande till vandalism. Säkert också en god portion fördomsfullhet mot svarta och invandrare... Har en känsla av att det saknas många flerdimensionella verklighetsbeskrivningar och analyser här.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.