Ryska posten

13 juli 2018

Torkans första offer

Morgan Johansson meddelar att nu ska det införas partiförbud i Sverige. Demokratin ska offras i kampen mot den lilla nazisekten NMR.

Ty de ha ”stört” näringsliv och politiker i Almedalen på ett sätt som av några mystiska skäl inte går att lagföra på vanligt sätt.

Nu kan vi bara be vår skapare att det kommer regn & rusk och kyler ner överhettade hjärnor.


Vi klarade oss genom hela andra världskriget utan partiförbud. Per Albin insåg att  det fanns bättre sätt att bekämpa nazismen. Och det lyckades över hövan. Nazisterna fick aldrig ett endaste mandat i Sveriges riksdag.

Under en tid övervägdes partiförbud, men man kom fram till att det var bättre att avstå. Visserligen infördes andra inskränkningar av demokratin men inte lika allvarliga.  Transportförbudet mot nazistiska och kommunistiska tidningar rundades effektivt av kommunisterna som var väl förankrade i landsorten.

Lagstiftarna borde inse att spåren från Tyskland – ja, både Nazityskland och Förbundsrepubliken – förskräcker. Hitler genomförde sitt förbud effektivt, med massövervakning och koncentrationsläger. Men i Förbundsrepubliken hindrade det inte nazisterna att gång på gång döpa om sina organisationer. För övrigt tilläts de  i många fall spela under täcket med Nato. (Se Danile Ganser: Nato:s hemliga arméer).

En underjordisk nazirörelse - med all den nyfikenhet och det intresse som en sådan kan framkalla - är det sista Sverige behöver. Tror någon att en sådan blir lättare att lagföra än de extremt välövervakade provokationerna i Almedalen?

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.