gerundium

13 november 2019

Vem var James Le Mesurier?

James Le Mesurier bildade "Vita hjälmarna" som en västlig underrättelseoperation.  Personalen
rekryterades från al-Qaidas avläggare Nusrafronten. (Bilden ovan har tagits bort från Twitter).
1 november 2019 hittades James Le Mesurier, en nyckelperson i det västliga proxykriget mot Syrien, död i Istanbul. Fallen från ett fönster sägs det. Med skärsår i ansiktet.

Vem var James Le Mesurier och vad betyder hans död?
James Gustaf Edward Le Mesurier föddes 1971 i Singapore i en traditionell aristokratisk familj vars historia går tillbaka till 1200-talet e.Kr. Hans far var Benjamin Havilland Churchill Le Mesurier och hans mor Ewa Christina Berglund från Sverige.

James Le Mesurier var brittisk medborgare och tidigare officer i den brittiska armén. Som officer för FN:s  så kallade fredsbevarande styrkor på Balkan hade han fingrarna med i krossandet av Jugoslavien. Efter år 2000 lämnade han armén och arbetade bland annat för det så kallade säkerhetsföretaget "Good Harbor Consulting", som har sitt säte i Washington. Styrelseordföranden Richard A. Clarke var säkerhetsrådgivare för tre amerikanska presidenter. En annan ordförande för företaget, Roger Cressey, var anställd i US National Security Council och var anställd vid den amerikanska ambassaden i Israel. Med tanke på dessa lmeriter är det inte konstigt att västmedia försökte - och till stor del lyckades -sälja in  James Le Mesurier som filantrop.

Efter sin "utbildning" i den brittiksa säkerhetstjänsten blev James Le Mesurier grundare av Mayday Rescue Foundation, som han ledde till sin död, och som 2013 grundade de så kallade vita hjälmarna 2013 för att främja störtandet Syriens lagliga myndigheter. Organisationen stöds med statsmedel från bland annat Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Tyskland och Chemonics International Inc., ett företag som står USA:s underrättelsebyråer nära. Nyligen fick Vita hjälmarna ett direkt anslag av Trump.

De vita hjälmarna har framför allt varit västmakterna behjälpliga med gasprovokationer och propaganda om de syriska myndigheternas grymheter.

Enligt president Bashar al-Assad i den färska RT-intervjun är Vita hjälmarna ett utskott på al-Nusrafronten, en gren av al-Qaida. Att USA och västvärlden finansierar en al-Qaida-gren är en hisnande tanke.

Men enligt al-Assad finns det personer i Vita hjälmarnas PR-filmer som kan identifieras som islamistiska krigare som tidigare gjort sig skyldiga till halshuggningar, som skurit huvudet av människor och i ett fall till och med ätit hjärtat på en stupad syrisk soldat.

För syrierna är kopplingen mellan al-Qaida och Syriens västliga motståndare ingenting nytt eller förvånande. Varför visade USA upp liket efter Saddam Hussein, men inte efter Usama bin Ladin eller al-Baghdadi som påstås ha mördats av en USA-styrka i Idlib nyligen.

Sommaren 2018 "räddade" Israel flyende vita hjälmar över de ockuperade Golanhöjderna till Israel genom en militär insats. Tyskland, Kanada och Storbritannien var omedelbart redo att ta emot de "räddade".

2016 fick James Le Mesurier det brittiska imperiets orden  (OBE) för påstådda tjänster för att skydda civilbefolkningen i Syrien.

När Le Mesurier hittades död rapporterade den turkiska tidningen Milliyet att han lidit av ökande psykiska hälsoproblem och tagit psykotropa läkemedel i flera år, vilket skulle vara förståeligt med tanke på de massmördare han samarbetat med och främjat.

Propagandamaskiner i väst har redan börjat anklaga ryssarna och Syrien, vilket kunde förväntas. För västliga underrättelsetjänster var Le Mesurier ett problem, eftersom han visste för mycket och som psykiskt sjuk utgjorde en risk för systemet. Som död är han mera värd för dem.

red

http://www.muslim-markt-forum.de/t1778f2-Wenn-das-System-die-eigenen-Agenten-umbringt.html

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.