29 november 2019

SvD-propaganda

Svenska dagbladet publicerar idag en otroligt ojournalistisk intervju med den ryska ministern Olga Gololdets.

Stackars Olga får bara ett par pratminus i artikeln. Resten ägnas åt tidningens egna utfall mot Putin, lagda i munnen på en intet ont anande rysk statsvetare.
För gängse svenska journalister tycks det omöjligt att göra en rak intervju med en Putinminister. En sådan intervju måste nödvändigtvis trasas sönder till oigenkännlighet och peppras med ledarredaktions små gröna hjärnspöken.

Det hela vore kanske inte så allvarligt om det inte motsvarades av stämningarna i Arvsfurstens  palats.  Ryssland, vårt största grannland, och Kina, snart världens ledande industrimakt, behandlas som dörrmattor. Det är länder som kan beljugas fritt och som man inte behöver visa den minsta respekt.

Så självgoda och tillbakalutade är yrkeshetsarna på SvD att de idag publicerar Gunilla von Halls "intervju" med Olga Golodets för andra gången.

Men det är väl det som är definitionen på propaganda, en lögn som upprepas tillräckligt ofta för att vi ska börja tro på den?
Icke-intervjun med Olga Golodets för första gången införd 23 november och andra gången  29 november.
Prenumererar du på SvD - stäng av klockorna!


2 kommentarer :

 1. Men lite underhållande är väl von Halls reflexion att just Golodets (till skillnad mot andra oredovisade) inte har skickats till arbetsläger i Sibirien. Finns sådana ens kvar, förresten?

  Att Putin är populär går knappast att förneka, även om det minskat pga pensions'reformen'. Men eftersom våra västmakter också jobbar hårt med just att höja pensionerna så är det en fråga som är svårt att använda i antirysk propaganda. Med andra ord är det bäst att muttra lite men inte säga så mycket.

  Mina kunskaper om Ryssland är rätt knapra, men borde det inte räcka med att säga 'Beslan' (och ytterligare några otrevliga händelser) för att få folk att inse att terrorn helst bör stoppas innan den får en rejäl bas i Syrien som sedan kan jobba sig upp genom Kaukasus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Felskrivning: "höja pensionsåldern" skall det ju vara. Pensionerna vill man nog helst sänka till tröskelnivån!

   Radera

Bara signerade inlägg tas in.