29 april 2022

PS till Magdalena


Magdalena, nu vet vi var du står. Du tänker för in Sverige i krigs- och kärnvapenpakten Nato utan folkomröstning. Att beslutet kan strida mot grundlagen nonchalerar du. Till och med moderaterna är omskakade.


Vad tror du man säger i din mammas hemby Vintrosa om det?

Istället för att vända dig själv till svenska folket valde du att skicka ut EU-broilern Ann Linde att sabla ner kravet på folkomröstning med öppet folkförakt.

"En folkröstning polariserar och river upp sår i befolkningen", säger Linde. Vi är inte ens folk utan "befolkning".

Självklart är det ju precis tvärtom. En Nato-kupp kommer att sätta ett sår i befolkningen för all framtid. Hur ska vi med gott samvete kunna skicka våra söner och döttrar till det svenska försvaret om vi vet att de kan sättas in i ett folkrättsvidrigt krig som Afghanistan eller Jugoslavien?

Räkna inte med någon mer "fosterländsk" inställning till försvaret om detta styrs från Bryssel och Norfolk. Jag kommer att uppmana min barn och barnbarn att till varje pris undandra sig tjänst i Nato.

Ann Linde påstår vidare att en folkomröstning ger "smashläge" för krafter som vill sprida desinformation.

Det är ju bara det att så länge matchen spelas med en spelare (Nato-lobbyn, välfinansierad och välplacerad) finns ingen som kan ta några smashar. Det är öppet mål för Pentagons generaler.

Den värsta desinformationen är för övrigt inte den som kommer utifrån, utan den som kommer från våra egna.

Man förnekar att Nato:s strategi bygger på kärnvapen och ger intrycket att Nato-inträde inte innebär att kärnvapen kan komma att föras in i Sverige, vilket strider mot ickespridningsavtalet.

Man förnekar att Nato:s praktik rymmer en rad folkrättsbrott och dessutom avvikelser från den egna stadgan, som bara tillåter försvar av det egna territoriet.

Man talar inte alls om att Nato:s "centres of excellence", bl.a. anti-desinformationsenheten i Riga som bedriver ett propagandarbete som bara kan beskrivas som påtryckningar på medlemsländernas regeringar. Man har släppt ut en rapport om Sveriges förhållande till Kina som uttryckligen syftar till att försämra relationerna till det landet.

Till och med moderaternas Ulf Kristersson upprörs över att regeringen tänker köra över riksdagen  och kapa möjligheten att i motioner och betänkanden påverka "processen", som den planerade kuppen numera kallas.

Det värsta Magdalena är att förutsättningen för att din kupp ska lyckas är att hela det socialdemokratiska partiet stelopereras, chockas till lydnad. Och vad har du du att bygga din framtid på?

Sätt dig ner och ta några djupa andetag, Magdalena. Hör den kalla vinden från Vintrosa, en by som jag för övrigt känner bättre än du.

Stefan Lindgren.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.