7 april 2022

Finlands väg inte vår

Här en Gloster Gladiator J8 som ingick i den frivilliga svenska flygflottiljen under
Vinterkriget. Samtliga svenska plan bar det finska flygvapnets blå hakkors på vit botten.
Finland är nu av pressläckor att döma på väg in i Nato.  Det är en djupt olycklig utveckling som ökar risken att göra Norden till en skådeplats för kärnvapenkrig.

Man ska vara helt klar över att det är galningar som håller i knapparna till Nato:s kärnvapen.

USA/Nato deklarerar öppet sin strävan att skaffa sig en förstaslagsförmåga, dvs. kapacitet att slå ut motståndarens möjligheter att utdela ett andra slag.

Det förutsätter ett Ragnarök där Rysslands alla potentiella kärnvapenanläggningar slås ut, vilket skulle ödelägga stora delar av landet.

Vad få känner till är att i Nato:s kärnvapenplaner från 50- och 60-talen även ingick att kärnvapenbomba Skandinavien, för att förhindra att sovjetiska trupper använde Skandinavien som språngbräda. Bland annat skulle den finska staden Yväskylä kärnvapenbombas. Dvs. Nato är redo att bomba vad som helst de får för sig att kalla mål i ett "forestalling"  (förekommande) krig.

Men de finska herrarna har nu sopat all jolmig kärnvapenskräck åt sidan och går djärvt - tror de - en strålande framtid till mötes.

Finska folket har redan ljugits fullt med greuelpropaganda om ryssarna i Ukraina. I det finska vattnet synas inga fake news, än mindre än i Sverige.

"Ryssland var inte den granne vi trodde", säger de. Så vad konkret har Ryssland gjort Finland? Absolut ingenting. De har tåligt följt den nymornade storfinskheten som bl a tagit sig uttryck i att Finland skaffat nya stridsplan med den uttryckliga kravspecifikationen att kunna bomba Moskva.


V V V


Tre gånger i historien har svenska frivilliga lurats att komma till den finska militaristiska elitens hjälp.

Första gången under slakten på de röda, som inleddes så snart Finland i slutet av december 1917 fått självständigheten ur Stalins hand.

Andra gången under finska vinterkriget, som var ett helt onödigt krig, om finska politiker valt att förhandla om de förmånliga landväxlingar som Moskva föreslagit.

Tredje gången var under fortsättningskriget, som var ett fascistiskt angreppskrig anfört av Hitlertyskland.

Nu uppmanas Sverige att rädda Finland en fjärde gång! Politiker och media talar högtidligt om det "mycket nära samarbetet med Finland", en falsk föreställning som särskilt Peter Hultqvist odlat.

I förlängningen ligger tanken att går dom med så ska vi gå med. Svansen viftar på hunden.

Det är skrämmande att tänka sig att 36-åriga Sanna Marin och siffermänniskan Magdalena Andersson, två kompletta gröngölingar i världspolitiken kan komma att driva in våra länder i en huvudlös kärnvapenpakt, ledd av en senil Putinhatare som om två år kan avlösas av Donald Trump.

Det är förstås tänkt att ske utan folkomröstningar, eftersom de båda damerna vet att den påstådda Nato-majoriteten i opinion kan försvinna lika snabbt den oväntade aprilsnön.

En anslutning till Nato kan på grund av det grundläggande starka motstånd mot Nato som funnits under hela efterkrigstiden bara genomföras som en statskupp.

Nato-anslutning förutsätter omfattande grundlagsändringar, eftersom Nato-medlemskapet innebär förpliktelser att gå i krig när Nato så beslutar. Att fatta ett beslut med 3/4-majoritet, som socialdemokratiska grundlagsexperter föreslår, räcker inte för att undgå grundlagsbrott. Grundlag ändras endast genom två riksdagsbeslut med mellanliggande val.

Nato-myglarna har bråttom, bråttom. Det största hotet mot deras planer heter fred. Fred i Ukraina.

Vilket dessa herrar och damer försöker parera genom att pumpa in så mycket vapen i Ukraina att det ska räcka till den siste ukrainaren.

Stefan Lindgren
2 kommentarer :

 1. Det verkar nästan som om Sverige ändå nu är litet mera återhållsamt än Finland, så man får hoppas att våra riksdagsledamöter tänker till ännu en gång innan de tar beslutet att föra in oss i en krigsorganisation.
  Men efter att ha lyssnat till president Zelenskis tal i Finlands riksdag idag där han serverade den ena lögnen efter den andra och så tydligt visade att diplomati inte gäller för hans del, måste man konstatera att han ändå fick stora applåder från alla ledamöter både länge och väl. Förutom ukrainska flaggor i salen bar statsminister Sanna Marin också de ukrainska färgerna i emblem på bröstet. Bådar inte gott.

  SvaraRadera
 2. Anglosaxerna har ju sagt vi har inga vänner bara intressen.
  Finland kan komma att önska att dom tänkte på det innan dom erbjöd sig att åter bli kanonmat. För efter ett krig som inte ger en klar seger för Usa/Nato kommer en köpslagan att inledes och där blir för anglosaxerna de små länderna lämpliga att offra. Sun Yat Sen varnade svaga länder från att alliera sig med de större just därför.
  Det verkar sannolikt att anglosaxerna är villiga att låta Finland gå tillbaka som en del av Ryssland. Det kanske inte är något primärt Ryskt önskemål men ändå något det går att enas om. Efter att ha blivit ofrivilligt indragna i krig kan Ryssland knappast acceptera att allt ska fortsätta som innan med fientliga små nationer vid gränserna.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.