Ryska posten

13 juli 2012

Al Qaidas enda oumbärliga allierade

Michael Scheuer - en f d högre CIA-tjänsteman och chef för dess bin Ladin-enhet avslöjar i sin bok Imperial Hubris vem som är Al Qaidas enda oumbärliga allierade. Gissa vem!


"När jag avslutar denna bok försöker amerikanska, brittiska och andra koalitionsstyrkor att styra uppenbarligen oregerliga efterkrigsstater i Afghanistan och Irak, samtidigt som de bekämpar växande islamistiska uppror i båda länderna - ett tillstånd våra ledare kallar seger i att utföra dessa aktiviteter. Genom att bedriva sina konventionella militära fälttåg mot dem fullbordar de amerikanska styrkorna radikaliseringen av den muslimska världen, något som Usama bin Ladin försökte göra med betydande men ofullständig framgång sedan början av 1990-talet. Följaktligen är det rimligt att dra slutsatsen att Förenta staterna fortfarande är bin Ladins enda oumbärliga allierade."(Imperial Hubris)


Citatet är uppenbarligen några år gammalt. Sedan det skrevs har USA:s perversa - och så vitt vi vet informella - allians med al Qaida beseglats i blod i Libyen och Syrien.

I Libyen deltog ett stort antal al Qaida-anknytna krigare i den Nato-ledda "befrielsen".

I Syrien är det inte "Fria syriska armén" som riktat de hårdaste slagen mot regimen, utan Al Nusra, allmänt ansedd vara en front för Al Qaida-agenter som kommit från Irak, och som nyligen tagit på sig ansvaret för dussintals bombningar, däribland en i Damaskus som dödade 55 människor och ett angrepp på en regimlojal TV-station där tre journalister och ett antal annan personal dödades. FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon har sagt att fått bevis för att al Qaida låg bakom självmordsattackerna i Damaskus i maj.

Där finns också Al Baraa Ibn Malik Martyr-brigaden, en annan fraktion av självmordsbombare, som kämpar vid fronten i Homs, epicentrum för upproret: de också verkar ha migrerat från Irak.

Libanon-baserade Abdullah Azzam Brigade är också en Al-Qaida-klon.

Att Syrien är föremål för en al-Qaida-offensiv har bekräftats av Iraks utrikesminister Hoshiyar Zebari.

http://www.thenewstribe.com/2012/07/05/iraq-warns-over-al-qaeda-threat-in-syria/#.T__NtvWmE1B


                                                                    ***

Idag kommer rapporter om nya massakrer i Treimseh, Hama-provinsen. Den video som jag sett på Guardians hemsida visar två skadade, ev. en död person. Västmedia verkar ha svårt att bestämma sig antalet offer anges med siffror från 47 till 250.

Som Kofi Annan sagt, det finns inget alternativ till samtal och förhandlingar och kompromisser. Men vill "oppositionsarméerna" samtala eller vill de bara föra krig - i den desperata tron att tillräcklig blodsutgjutelse ska leda till en västlig militär intervention?

Västmedia hjälper till att skapa det falska scenariot och därmed blodsutgjutelsen. Man talar redan om Fria syriska armén som en reguljär, legitim armé medan staten Syriens armé kallas "styrkor lojala till diktatorn Assad".

Samtidigt fortsätter media spinna på "avhoppastemat". Israeliska media har idag intervjuer med en anonym person som säger sig vara underrättelsechef i Syrien och kommer med de gruvligaste avslöjanden.

Syriens avsatte ambassadör i Irak Nawaf-al Fares är emellertid en riktig avhoppare. Det återstår bara att se om oppositionen vill ha med honom att göra. Nawaf al Fares var guvernör när Musliska brödraskapet i Hama organiserade ett stort blodigt uppror 1982. Det sägs att han var den som drev den mest oförsonliga linjen mot upproret.

Även den gången antändes flammorna i upproret utifrån, från Irak. Det ledde till att Syrien bröt de diplomatiska förbindelserna med Bagdad som inte återupprättades förrän efter 24 år, då ironiskt al Fares blev syrisk ambassadör.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.