gerundium

8 oktober 2014

Tillåten diskriminering av "slanka ryskor"

Slanka ryska "nättroll" ... som inte bör få bestämma något överhuvudtaget,
enligt Sveriges Radios Maria Persson Löfgren. 

Fick idag brev från den ideella föreningen Justitia Pax Veritas, där de redogör för en anmälan till Granskningsnämnden de gjorde i maj mot  Maria Persson Löfgrens radiorapportering.

Det är naturligtvis närmast utsiktslöst att få partsorganet Granskningsnämnden att fälla sina egna uppdragsgivare, men anmälan och SRs kommentarer är ändå tankeväckande läsning.

I synnerhet framgångsrika, slanka ryskor i Sverige bör se upp. De är fritt villebråd för
hets i Sveriges radio.

Så här yttrade sig Maria Persson Löfgren i radion i maj:

”Eller ta de där nättrollen, de slanka ryskorna, som jag föreställer mig dem, som gift sig med en svensk och lever bekväma liv, men ändå engagerar sig vilt i såväl Krim som Odessa och har åsikter om saker de inte har en aning om, men baserar på en obehagligt strömlinjeformad rysk agenda, ett hopkok av ultranationalism och bristande förståelse för vad mänskliga rättigheter egentligen är.”

Hennes slutsats:

”De kvinnorna vill inte heller jag låta bestämma nåt, överhuvudtaget.”

Den ideella föreningen Justitia Pax Veritas skriver på sin officiella Facebook-sida:

Det finns en avskyvärd mobbning, när högerextrema fäller uttalanden om invandrare från Mellanöstern och så finns det en fin mobbning som "stimulerar till eftertanke", när SR mobbar ryska kvinnor.

Justitia Pax Veritas (JPV) har nu kommenterat Sveriges Radios (SR) två yttranden till Granskningsnämnden om huruvida det av JPV anmälda SR-inslaget ("P1-morgon", P1, 2014-05-15) överensstämmer med gällande regelverk.

Läs anmälan  här,   SR:s yttranden   här , här och här.


Stefan Lindgren

 

3 kommentarer :

 1. Är det något vi svenskar inte bör tillåta är det kapade medier. Ta kvällspressens lördagslöp 18 oktober: Putin angriper på bred front med ubåtar i Mälaren såväl som stridsflyg längs kusten. Hata, hata, hata! Har nazijuntan i Kiev tagit över "svenska" medier, inklusive public service?

  SvaraRadera
 2. Тьфу, дьявол, такую "маню" почитаешь - и по-шведски писать противно.
  Активнее лодки-то подводные разыскивайте - особенно по дачным сортирам.
  Позорище Европы: богатейшая в мире страна, финансирование от пуза всего и вся - а А Лизку Холм просрали: 17 лет всего девчонке было, красавица, умница - жить бы да жить!

  SvaraRadera
 3. Vad är detta? Befinner jag mig i än dårhus? En dålig utbildad journalist påstår att jag inte existerar som människa eftersom jag är bara en nationalitet men ej etnicitet...men det är politisk korrekt i Sverige att prata så om ryssar !

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.