25 september 2016

Jag Eliasson i söndagsintervjun

Det inledande gnistregnet när FN-konvojen träffades -
innan det redigerades bort i flertalet media.

Jan Eliasson är Sveriges meste Super-Swede just nu.

Som hans mamma sa, ska man alltid tala sanning, för då är det lättare att komma ihåg vad man har sagt.

Men talade Eliasson sanning om Syrien?Han talade bl.a. om "bombningen" av en FN-konvoj till Aleppo och liksom Ban Ki-moon gör han regeringssidan, understödd av ryssarna, ansvarig.

Men sanningen är ju att ingen har kunnat bevisa att det rörde sig om bombningar, varmed man brukar avse flygbombardemang.

USA säger sig ha observerat två ryska Suchoj i luften, men drar sig för att direkt peka ut Ryssland. Al-Nusras "vita hjälmar" talar om helikoptrar och "bensinfatsbomber".

Men minst två andra möjligheter har diskuterats:

Att al-Nusra, som samtidigt gick till offensiv kan avsiktligt eller oavsiktligt träffat konvojen med granateld. Sådana vittnesmål finns. Ser man tillbaka på de senaste månaderna har den ena dramatiska massakern efter den andra, bl.a. med kemvapen, rapporterats av islamisterna i Aleppo.

Man måste vara oerhört naiv för att inte förstå att detta ingår i
en internationell PsyOp för att störta Syriens lagliga regering.

Det är inte heller en tillfällighet att USA, som hittills aldrig attackerat syriska regeringsstyrkor, gjorde detta bara några dagar in på eldupphöret, då 62 regeringssoldater slogs ut av ett flera timmar långt anfall på omringade regeringstrupper i Deir ez-Zor.

Den andra möjligheten är att en USA-drönare kan ha avfyrat Hellfire-missiler mot FN-konvojen i Aleppo. Enligt Ryssland fanns en USA-drönare på plats under attacken.

De första oredigerade bilderna från anfallet visar ett gnistregn som har kopplats till den metallförstärkta laddningen i Hellfire AGM-114N, en typisk projektil som används på Predator-drönare.Gnistregnet klipptes bort ui de flesta nyhetsständningar.

Vad Eliasson skulle ha gjort, istället för att insinuera den syriska regeringens skuld, är att omedelbart låta utreda händelsen i Aleppo, så som Ryssland krävt.

Hittills har FN bara skickat undersökningsteam när USA-allierade terrorister slagit larm om folkrättsbrott. Över 100 rapporter om användning av kemvapen från terroristerna har nonchalerats av FN.

I Irak bestrider ingen att IS tillgripit kemiska vapen. Vad är det som förvandlar dem till IS och al Qaida-klonen al-Nusra till liljevita hjälparbetare på den syriska sidan gränsen?

Stefan Lindgren

http://www.zerohedge.com/news/2016-09-23/caught-tape-did-us-target-syrian-aid-convoy-hellfire-missile

1 kommentar :

 1. Känns som jag måste citera dig själv här rörande Eliasson. Den gubben går USA:s ärenden - inget annat.

  23 augusti 2013
  "Skarpa åtgärder mot Syrien?"
  När Morgonekot intervjuar FN:s biträdande generalsekreterare Jan Eliasson klargör denne försiktigtvis för den flåsande reportern att Ryssland och Kina varit positiva till att utreda gasanklagelserna i Syrien.

  Borde han inte ha sagt att denna utredning tillkommit på förslag av Ryssland efter krav från Syriens regering? För det är fakta.

  Och när reportern efterlyste "skarpa åtgärder mot Syrien", borde inte Eliasson istället för att jamsa med ha påpekat det som står i fetstil på Dagens Nyheters förstasida idag "Bevis saknas ännu om misstänkta gasattacken"?

  Borde han inte ha protesterat mot reporterns förutfattade mening att Syrien som stat ska utsättas för "skarpa åtgärder" på grund av obevisade anklagelser?

  Jan Eliasson - eller Jag Eliasson som Göran Persson brukade kalla honom - har inte precis framstått som någon särskilt modig och opartisk aktör i den här frågan. Det minskar hans möjligheter att spela en roll.

  Stefan Lindgren "

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.