29 september 2016

Rysshetsen får SD-huvuden att rulla

Patrik Oksanen, ledarskribent som driver på utrensningarna i SD.
SD böjer sig nu för Rysslandshetsen i Sveriges riksdag och i media.

Dick Abrahamsson som varit sekreterare åt en SD-potentat får nu gå för att han skrivit positiva inlägg om Ryssland på Facebook.

Abrahamsson har gjort uttalanden som är "helt och hållet oförenliga med SD:s hållning i vissa frågor", säger SD:s presschef Henrik Vinge.

Det är Patrik Oksanen, ledarskriben på "helahälsingland.se" som pekat ut Abrahamsson som rysk propagandist.

I en ledare  räknar han upp Abrahamssons "försyndelser".

Bl.a. följande yttranden gör Abrahamsson till en säkerhetsrisk, liksom den nyligen avgångne Putilov.

* "RT.com är den enda kanalen som beskriver verkligheten"

* 13 november lade Abrahamsson ut en video med Putins tal i FN.

* "Nato provocerar Ryssland", skrev Abrahamsson 5 juni 2016. Enligt Oksanen är det exempel på en en rysk falsk "inringningsmyt".

* "Någon som frågar sig varför Stevie (Stefan Löfven) vill stödja öppen nazism", dvs. i Ukraina, frågar sig Abrahamsson (11 mars 2015).

* 27 maj 2016. Abrahamsson lägger ut en video med Rysslands syn på Ukrainakonflikten. Den är svensktextad, vilket Oksanen finner anärkningsvärt.

* 3 februari 2016. Abrahamsson ifrågasätter Margot Wallströms uttalande att "Ryssland måste sluta bomba oppositionen". "ISIS är alltså 'opposition'"?

* 10 december 2015. Abrahamsson lägger ut en video med Reagans vice finansminister Paul Craig Roberts.

* Även "antisemitiska sajter" som de amerikanska krigsveteranernas hemsida "Veterans Today" citeras.

* 5 november 2015. Abrahamsson länkar till en video med Putins tal i Valdaj.

* Russia Today "declares 9/11 was an inside job".

* 17 september 2014. Abrahamsson återger på engelska vad Kent Ekeroth har sagt apropå en rysk varning för EU:s och USA:s olagliga konfiskationer.

Kort sagt är det svårt att hitta någonting i Abrahamssons Facebook som på minsta sätt skadar svenska säkerhetsintressen. Han avviker från gängse synsätt på en del punkter, men hela tiden inom ramen för vad som är en legitim svensk debatt.

Naturligtvis kan man ifrågasätta känslomässiga yttranden som att Gunnar Hökmark (m) är en landsförrädare. Han har ju under hela sin karriär arbetat altruistiskt för USA:s politiska intressen.


Men i övrigt är det svårt att se vad som skulle hota svenska säkerhetsintressen. Till skillnad från Osanen deltar inte Abrahamsson i någon kommitté som har till uppgift att ansluta Sverige till främmande makts militära paktsystem.

Abrahamsson kan trösta sig med är att Oksanen tvingats läsa allt på hans blogg. Ingen skulle överleva att tröska sig igenom Oksanens blogg.

För SD:s del innebär petningen av Abrahamsson att partiet tar ytterligare ett steg ut i den politiska korrektheten. Arrivister som Jimmie Åkesson vill göra partiet regeringsfähigt och Kinberg Batra har uppenbarligen krävt att alla "ryska" tendenser måste rensas ut.

Rysshetsen har alltså inte bara resulterat i att huvuden rullar i SD. Den har tvingat Sveriges tredje största parti att anpassa sig till den russofobiska normen. Det bådar inte gott.

Vi som kräver en oberoende svensk utrikespolitik och en fortsättning på den hävdvunna neutraliteten får inte ha några illusioner på den punkten.


Stefan Lindgren

1 kommentar :

  1. Svenska politiken räds sin egen skugga. RT kommer - hjäälp ! Hallå där, visste ni att pensionerade CNN-ankaret Larry King har en egen show på RT ? Larry King bör vägras inresa till Sverige, strunt i att han är jude, skillnad på sådana också ! När NY Times fortsatte att glida utför och blev till "Pravda on the Hudson", och deras främsta Mellanösternjournalist Chris Hedges fick måttet rågat - vart gick han om inte till RT - egen show. Någon smuts måste det gå att skrapa fram på den jäkeln ! Och förre guvernören och Navy Seal -mannen Jesse Ventura - också med show på RT - fan tro't, karln måtte ha blivit galen. SVT bör anmodas att fixera en stående varning i vänstra övre hörnet på TV-skärmen: Se upp för RT.com - gå aldrig dit, smittorisk !

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.