gerundium

10 april 2018

Ett kemlabb i Östra Ghouta
Syriska regeringsstyrkor i Östra Ghouta gör in i ett kemiskt laboratorium som "Jaish al Islam", en av terroristgrupperna, har övergivit.

Där har det tillverkats sprängämnen och ett stort lager av klorkemikalier upptäcktes.Rysk militär har sedan i februari förutsagt att terroristerna i Östra Ghouta förre eller senare skulle iscensätta gasattacker för att locka fram nya amerikanska raketanfall mot  regeringsinstallationer.

I förrgår släppte USA som en förberedelse fram ett israeliskt raketanfall mot en militärbas kallad T4 där fyra iranier dödades. Fem av nio raketer ska ha skjutits ner av ryssarna.

Ryssland erbjuder sig att svara för säkerheten om OPCW vill skicka in ett team för att undersöka de påstådda klorgasattackerna i Ghouta. Klart är att terroristerna haft kapacitet att tillverka sådana vapen.

Maria Persson Löfgren ljuger i Sveriges Radio när hon säger att Ryssland tidigare har motsatt sig USA-förslag om att låta OPCW undersöka de påstådda gasattackerna i Östra Ghouta. Attacken ska ha inträffat 7 april (och sedan påstås enligt fler liknande attacker ha inträffat.)

Senaste gången Ryssland använde sitt veto i säkerhetsrådet var i februari. (se Vetoes - Security Council - Quick Links - Research Guides at United Nations Dag Hammarskjöld Library).

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.