gerundium

7 december 2020

Lyckad djävulsutdrivning i (v)


Under Jonas Sjöstedt har vänsterpartiet genomgått en framgångsrik djävulsutdrivning.

Först fördrevs naturligtvis alla kommunister ur församlingen. Sedan alla de gamla "onda" synsätten som att Ryssland är ett grannland vi ska umgås med på lika fot eller att små länder i tredje världen måste få rå sig själva.

Det nya evangeliet visar sig vara till förväxling likt de övriga Nato-partiernas.


Jonas Sjöstedts och sju andra vänsterpartisters motion om Ryssland bär syn för sägen. Det är en mer eller mindre komplett katalog över de russofobiska föreställningar som cirkulerar i Nato-media.

Krim är självklart en oförytterlig del av Nato-blocket och Ryssland måste hålla tassarna borta från denna ukrainska klenod från kung Orres tid.

Syriens stora olycka är att landet har en egen regering.

Tjetjenien måste omedelbart hbtq-certifieras. Hör sen!

Hela motionen präglas av samma högstämda varningar till Moskva som Västervikstidningen berömda ledare vid andra världskrigets utbrott:

"Vi har flera gånger varnat herr Hitler ..."

Det är ett eländigt, skamligt aktstycke, fullt i klass med Martin Kraghs "forskningsrapporter" från UI.

Faktum är att mången god borgare visar större förmåga att stå emot den primitiva kampanjen för att göra Svarta havet till ett innanhav för Nato.

Dan Sten Olsson, huvudägare till rederikoncernen Stena AB anser att Ryssland har rätt till Krimhalvön. ”Krim har egentligen aldrig tillhört Ukraina”, sade han vid en pressträff som Dagens Industri rapporterar om, dock inte utan att försöka förminska Olssons insikter.

Dan Sten Olsson är långtifrån ensam. I veckan begravdes Frankrikes f d president Giscard d’Estaing som i en intervju med rysk TV 2014 kritiserade de västliga sanktionerna som svar på Krims återförening med Ryssland.

Jag lämnade vänsterpartiet 1968 och har all rätt att säga: Vad var det vi sa!

Det började med en synål.... när partiet försökte mygla bort det entydiga stödet till Vietnams nationella befrielsefront FNL och ersätta det med en Röda kors-insamling.

...Och slutar med en silverskål, en riktig segerbuckla som bevis på Sjöstedts framgångsrika djävulsutdrivning i partiet. Liikutuksia, kamrater! En riktig spottloska mot de generationer av partimedlemmar som försvarat Ryssland inte bara mot fascisternas militära anlopp utan mot en ständig borgerlig hets.

Idag är det inte något försvar av det första socialistiska landet det handlar om, utan om vanlig anständighet. Det ryska folket, som Hitler inte hann plåga livet ur, är värt respekt och jämbördig behandling.

Jag noterar att åtta av vänsterpartiets 27 riksdagsmän har undertecknat skrivelsen. Det vore bra om någon av de övriga 19 vore emot, men det vågar jag knappt hoppas på.

Undertecknarna är  Jonas Sjöstedt, Jens Holm, Maj Karlsson, Birger Lahti, Karin Rågsjö, Mia Sydow Mölleby, Linda Westerlund Snecker, Håkan Svenneling. Må fan ta dom!

red
   

5 kommentarer :

 1. Ja, jo. Det är en tydlig spricka i partiledningen - av allt att döma. Men om den, eller när den visar sig, beror ju på vad de enskilda styrelsemedlemmarna tar för ställning. Antingen en Bernadotte-linje eller en pro-USA-linje eller kanske ett försök att krampaktigt inför en tredje ståndpunktslinje, hur den nu kan komma att se ut.
  Nog med spekulation, tiden får utvisa.

  SvaraRadera
 2. Tack för en sakligt bra skriven artikel. Jag tog mig tid att läsa delar av riksdagens motion.

  Tyvärr ett sorgset leende från mig, ett enkelt urval så som kvinnor som dör av våld i hemmet lyfts fram som en orsak till att Sverige vill lägga sig i Ryska angelägenheter.

  Man Riksdagen missar är att statistiskt andelsmässigt så dör fler kvinnor i Sverige av våld i hemmet än i Ryssland. Men det är väl för känsligt att prata om i den nya multikulturella Sverige.

  Fast gör vi det så har Ryssland ca 20% andel muslimsk befolkning att räkna in vilket är mer än Sverige.

  Hur Regeringen än vrider på saker och ting kan jag inget annat än att sorgset le. Sverige borde städa upp på sin egen trappa först, innan man slår sig på bröstet att Svensk lagstiftning ska implementeras på Ryssland.

  En slutkommentar; Hänvisning till Europarådet måste ändå vara ett hån där till och med medlemmar som Frankrike medgett att Ryssland inte behandlades jämlikes. Det är en direkt lögn att påstå därmed att Ryssland skulle bryta eller frångå några internationellt ingångna lagar kring mänskliga rättigheter. Om Regeringen var genuint intresserade av Ryska folkets väl så hade man använt morot för reformation, inte hot om piska med våld. Så mycket ger Regeringen för det Rysk folket.

  Hälsningar Alex S

  SvaraRadera
 3. Til Unknown: Sverige har alltid varit multikulturellt. Att "våld i hemmet" har att göra med andelen muslimer i befolkningen behöver du lägga fram belägg för om du ska vara trovärdig. Annars är du inte det.

  SvaraRadera
 4. V är ett parti som sjunker allt djupare i dyn. Man kan inte nå folket genom att med den ena handens dagspolitik ge gratis medicin, glasögon, skola utan vinstmotiv,men med den andra stödja Sveriges deltagande i USAs militärt brottsliga EXPANSION som totalt förstört flyktingars länder. Det går inte ihop. Man är snart på samma nivå som skojarpartiet SD som lurat i folk att de står upp för pensionärerna och ett neutralt icke-Nato assisterande svenskt försvar för att få röster .

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.