9 mars 2023

Tik-Tok kan vara det nya Huawei

27 september 2021 passerade TikTok 1 miljard användare.

Karl Wang, den svensktalande kinesiske observatören i Kunming, Kina, kommenterar här ett färskt avsnitt av Dagens Industris web-tv https://www.di.se/ditv/borskoll/omvarldsstrategen-tiktok-kan-vara-nya-huawei-/.

Kina, och de mesta av världen, inför nu en multipolär världsordning, till USA uttryckliga fasa. USA kräver att dom skall få vara den globala envåldshärskaren, skriver Wang.

Vad detta gäller är att all sådan teknologi från Kina är rena mardrömmen för USA.
USA ät ju helt öppen med att dom ser sig som utvalda för att ”leda” världen. Alltså alltså en monopolär världsordning där USA autokratiskt sätter den ”regelbaserade världsordningen” och ändrar den som dom behagar när som helst.

Kina, och de mesta av världen, inför nu en multipolär världsordning, till USA uttryckliga fasa. USA kräver att dom skall få vara den globala envåldshärskaren.

För att USA skall kunna fungera som en global härskare behövs en intensiv massövervakning, USA avlyssnade ju politiker i Tyska och svenska politiker via Danmark. Man avlyssnar alla amerikanska teknikbolag. Ingen autokratisk regim har någonsin överlevt länge utan massövervakning. Det gäller även USA.

USA hade en massiv spionorganisation i Kina, som Kina började stänga ner omkring 2010. Det ryktas att Kina avrättade ett dussintal USA spioner. Det har aldrig bekräftats. Idag är den spionorganisationen borta.

USA massövervakning sker genom avlyssning, och amerikansk appar som WhatsApp, Google, Facebook, Instagram, osv, och att dom är direkt uppkopplade till CIA och FBI är inte precis någon hemlighet.

Huawei, TikTok, och kanske mest Weixin-WeChat är alltså rena mardrömmen för USA. Del är dom konstruerade så att avlyssning är nära nog omöjlig. Ericsson är rent praktiskt ett USA kontrollerat företag idag, alltså en ideal situation för USAs övervakning och spioneri.

USA propagandan är intensiv och daglig via Sverige media. Notera att ordet ”propaganda” betyder desinformation och att missleda. USA har drivit intensiva kampanjer för att övertyga svenskarna att det skulle finnas koncentrationsläger i Xinjiang, övervakning och massövervakning i Kina, sociala krediter, ansiktsigenkänning, förtryck, diktatur, censur, brott mot mänskliga rättigheter, etniska och religiösa förföljelser, olagliga polisstationer, läckta förfalskade dokument – fabricerade av CIA, falska betalda vittnen, tvångssteriliseringar och aborter, tvångsarbete, ettbarnspolitiken, krematorierna, Tiananmen falska massaker, smittvågen, avlidna i Covid, citerat falska journalister, engagerat falska experter vars kunskap om Kina helt är den bild USA propagandan vill sprida.

Problemet för USA med främst TikTok, och än mer Weixin-WeChat, är att dom ger envar i Sverige möjlighet att skapa personliga vänner i Kina, och genom TikTok och WeChat i första hand förstå att alltihopa bara var fabricerade lögner.

Den här videon skildrar det verkliga Xinjiang. Notera skillnaden med den falska propaganda bild främst DN har målat upp. Både DN och deras skribenter hängs alltså ut som de råa, vidriga lögnare som de verkligen är, det utan att någon kan göra något åt det.

---A glimpse into the lives of Uygur youths in Kashgar
---Zeyu's vlog: How does imam of Xinjiang's largest mosque think of the so-called "cultural genocide"?
---What-s China-s -re-education camp- in Xinjiang really about


Sedan har vi även avsikterna med EUs ”Chat Control”. Den fungerar inte på varken TikTok eller WeChat. USA försöker beordra andra länder att förbjuda TikTok och WeChat , men hur skall det gå till. Apparna kan lätt laddas ner på webben, och folk i olika länder kan ätt skicka dom. Det går alltså inte att förbjuda användandet, om man inte går till Tredje Riket metoder, massvisitationer på gatan och i hemmen.

Sedan vet de flesta numera att amerikansk mjukvara är en stor säkerhetsrisk, medan kinesisk är säker.

Karl Wang
Kunming
Kina

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.