5 maj 2023

Assange inbjuder Charles III besöka Belmarsh


Idag vände sig Julian Assange till kung Charles III i ett brev inför dennes kröning. Han inbjuder kungen att besöka fängelset Belmarsh.

"Det är här som 687 av dina lojala undersåtar hålls, vilket underbygger Storbritanniens rekord som landet  med den största fångpopulationen i Västeuropa."

"Som er ädla regering nyligen har deklarerat, genomgår ert kungarike för närvarande 'den största expansionen av fängelseplatser på över ett sekel'. Dess ambitiösa prognoser visar en ökning av fångbefolkningen från 82 000 till 106 000 inom de kommande fyra åren", fortsätter Assange med besk ironi.

"Som en politisk fånge, som hålls av Ers Majestät på uppdrag av en utländsk suverän, är jag hedrad över att få vistas inom murarna av denna institution i världsklass. Sannerligen, Ert rike känner inga gränser."

"Under Ert besök kommer Ni att ha möjlighet att njuta av de kulinariska läckerheter som tillagas för Era lojala undersåtar med en generös budget på två pund per dag. Njut av de blandade tonfiskhuvudena och de allestädes närvarande omskapta former som påstås vara gjorda av kyckling. Och oroa Er inte, för till skillnad från mindre institutioner som Alcatraz eller San Quentin, finns det ingen gemensam middag i en mässhall. På Belmarsh äter fångar ensamma i sina celler, vilket säkerställer största möjliga intimitet vid måltiden."

"Utöver de smakliga nöjena kan jag försäkra Er om att Belmarsh erbjuder rikliga utbildningsmöjligheter för Era undersåtar... Ni kommer också att ha möjlighet att visa Er respekt för min bortgångne vän Manoel Santos, en homosexuell man som stod inför utvisning till Bolsonaros Brasilien, och tog sitt liv bara åtta meter från min cell med hjälp av ett grovt rep tillverkat av hans lakan. Hans utsökta tenorröst tystnade nu för alltid."

"Ge Er längre in i djupet av Belmarsh och Ni kommer att hitta den mest isolerade platsen inom dess väggar: Healthcare (hälsovård), eller "Hellcare" (helvetesvård) som dess invånare kärleksfullt kallar det. Här kommer Ni att förundras över förnuftiga regler utformade för allas säkerhet, såsom förbudet mot schack, samtidigt som Ni tillåter det mycket mindre farliga damspelet.

"Djupt inuti Hellcare ligger den mest ärorika upplyftande platsen i hela Belmarsh, ja, hela Storbritannien: den sublimt namngivna Belmarshsviten Livets slut. Lyssna noga och Ni kanske hör fångarnas rop om 'ror, jag kommer att dö här inne', ett bevis på kvaliteten på både liv och död i Ert fängelse."

"Men frukta inte, för det finns skönhet att finna inom dessa väggar. Njut av de pittoreska kråkorna som häckar i den rakbladsvassa taggtråden och de hundratals hungriga råttor som kallar Belmarsh sitt hem. Och om Ni kommer på våren kan du till och med få en glimt av ankungar som läggs av egensinniga gräsänder på fängelseområdet. Men dröj inte, för de glupska råttorna ser till att deras liv är flyktiga."

"Jag ber Er, kung Charles, att besöka Hans Majestäts fängelse Belmarsh, för det är en ära som anstår en kung. När Ni börjar Er regeringstid, må Ni alltid komma ihåg orden i King James Bible: 'Saliga är de barmhärtiga, ty de skall få barmhärtighet' (Matteus 5:7). Och må barmhärtighet vara ditt rikes ledstjärna, både inom och utanför Belmarshs murar. Din mest hängivna undersåte,

Julian Assange, A9379AY "

https://declassifieduk.org/a-kingly-proposal-letter-from-julian-assange-to-king-charles-iii/

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.