4 januari 2023

Vem bryter krigslagarna?Det ryska försvarsministeriet medgav 2 januari att Kievregimen angripit en provisorisk militärbas (https://t.me/mod_russia_en/5642) i Makijevka med 6 raketdrivna USA-tillverkade HIMARS-
projektiler.

Fyra av raketerna med högexplosiva stridsspetsar nådde sitt mål och resulterade i 63 ryska militärers död.

Händelsen kommer naturligtvis att leda till  en intern rannsakning i de ryska leden. Hur kunde man tillåta en sådan koncentration av personal och ammunition på ett territorium där det säkert överallt finns personer lojala med Kiev som är beredda att tipsa om de ryska truppernas rörelser, som för övrigt övervakas av 25 amerikanska satelliter?

Men kan man inte skönja en skillnad i den ryska och Kievregimens krigföring? Medan ryssarna är inriktade på att befria områden är Kievs prio 1 att skada Ryssland,  så som uppdragsgivarna vill.

Medan det ryska flyget angriper infrastruktur som kan försvåra leveranser och förstärkningar med legosoldater österut, tycks Kiev inställt på att döda maximalt och visar gärna bilder på lemlästade döda ryska pojkar.

Nyårsdagens ryska anfall på Kiev, bl.a. ett hotell för legosoldater som inte åtnjuter skydd av krigslagarna, ledde enligt västmedia till ett (1) dödsfall bland civila.

Ryska åklagare uppger att man funnit kvarlevor av över 3 000 civila i Mariupol, civila som den nazistiska Azovbataljonen vägrade släppa iväg i de evakueringskorridorer som ryssarna erbjöd.

Faktum, är att till och med Nato-militärer som deltar i Kievs krigföring under täckmantel av frivilliga eller legosoldater reagerat starkt på Kievarméns prioriteringar

Grundaren av privatarmén "Mozart", Andrew Milburn, säger i en färsk video att Ukraina är ett sjukt, korrupt, bortskämt samhälle.


Därför är Milburn ingen fan av Ukraina alls.

- Ukrainare bryter mot Haagkonventionen. Jag glömde den exakta formuleringen, men vi studerade den här frågan noggrant, och ja, de borde inte göra sådana videor... Ständigt filmar de den sortens saker de gör mot fångar - som bryter mot krigslagarna.

- De borde inte döda killar som alla vet är krigsfångar. Och det finns gott om sådana fall.

Ändå fortsätter naturligtvis "Mozarts" militärer att delta i kriget för det "högre goda" att försvara den amerikanska världsordningen.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.