24 november 2023

Vilda anklagelser om antisemitism

Begravning av Israels offer i Gaza. Foto: Dawn.

Expressen anklagar Stina Wollter och indirekt också Donald Boström för antisemitism. Wollter har refererat till Boströms
avslöjande från 2009 om organstölder begångna i Israel. När Wollter påminde om dessa drog hon ner fördömanden från Expressen och Dagens Nyheter.

Enligt DN:s ledarskribent 
Isobel Hadley-Kamptz har en tysk förening mot antisemitism "fastställt" (?) att påståendena utgör grov antisemitism. Sigrid Lindahl kommenterar:

Stina Wollter har på Instagram engagerat sig djupt för människorna i Gaza sedan Israels brutala bombningar startade. Hennes Instagram-konto har 300 000 följare så hon når ut brett.

Många av följarna har från början anklagat henne för att vara antisemit, till och med nazist. Men hon har aldrig anklagat judarna för någonting. Hon har hela tiden varit noga med att göra klart att det är staten Israel som bär skulden och att hon står sida vid sida med alla de judar över hela världen som också engagerar sig för människorna i Gaza. Hon har publicerat inlägg från flera judiska personer som t ex Norman Finkelstein, Avi Shlai, Reed Brody och rabbiner i både USA och Canada. 

Som ett av exemplen på övergrepp från Israel, lade hon upp en länk till Aftonbladets artikel om organstöld från 2009 och fick då igång både Expressen, DN på ledarsidan och GP med Ulrika Knutson som är ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA). De har nu anklagat henne för att föra vidare en ”medeltida antijudisk fantasi”, trots att det blivit bevisat att organstölder skett.

D
et pågick i 24 år men stoppades i och med Donald Boströms avslöjanden. Han samarbetade med Chen Kugel, chef på L Greenberg Institute for Forensic Medicine, Meira Weiss professor emeritus på the Hebrew University of Jerusalem och Nancy Scheper-Hughes från Berkeley University, USA.

Donald Boström, som skrivit artikeln, fick också ett officiellt tack från Israels högsta chef för det rättsmedicinska institutet där organstölderna skett. 

Nu är Stina Wollter tyst om Palestina och Israel fortsätter med övergreppen mot civila i Gaza och på Västbanken med svenska mediers ensidiga rapportering (där ofta Israeliska militären, IDF är källan).

Sigrid Lindahl

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.