gerundium

21 mars 2014

Vad är fascism?

 


Dagens diskussion vid middagsbordet: Vad är fascism?

Måste fascismen vara rasistisk? Fasces betyder spöknippe. Fascismen är det otyglade våldet, i de mest aggressiva borgerliga kretsarnas händer.

Titta på den här videon hur anhängare av den nya regimen i Kiev behandlar Ukrainas Eva Hamilton, chefen för landets nationella TV-bolag Aleksandr Pantelejmonov.Filmen som spelades in i onsdags visar hur en man med hästsvans,  Igor Mirosjnitjenko, parlamentsledamot från den styrande koalitionen, och ett kotteri av andra nationalistiska radaledamöter tränger in på  Panteleimonovs kontor.

Mirosjnitjenko anklagar  Pantelejmonov, som utsågs för en månad sedan, att inte ha gett tillräckligt anti-rysk bevakning av händelserna på Krim. Han kastar ner TV-chefen i en stol och tvingar honom sedan att skriva sin egen avskedsansökan.

Videon som lades upp på Youtube av en av de stolta förövarna togs ner sedan den fått  hundratusentals visningar och våldsverkarna insett att de gjort bort sig.

Russia Today har nu lagt ut filmen med engelska undertexter.

Märkväl att detta bara är ett exempel av många på vad som pågår i Ukraina idag. Kuppmakarnas anhängare försöker sätta skräck i andra medborgare och stör ut normala samhällsfunktioner.

När SVT:s Claes J B Löfgren idag visade i Rapport hur hemskt Regionernas parti i Cherson uppfört sig (de påstods felaktigt ha krävt en folkomröstning om anslutning till Ryssland, vilkjet inte de utan ett TV-bolag gjort) missade han hela poängen.

Stadsfullmäktige har sedan en tid tillbaka inte kunnat arbeta normalt för att obehöriga tränger in i fullmäktigesalen och häcklar och även angriper fysiskt ledamöter de ogillar. Här skriver en ledamot (på ryska) om fullmäktiges predikament.


Det är anmärkningsvärt att SVT:s reportrar inte kan urskilja en så grundläggande fråga: vem hindrar de folkvalda att utföra sitt arbete - ett grundläggande kriterium på fascism!

För övrigt är det inte bara den fascistinfluerade regimen i Kiev som tystar oliktänkande.  I Sverige väntar vi fortfarande på att en enda avvikande röst ska höras i DN, SvD eller SVT för att ta tre exempel.

Och kuppmakarnas lärare i demokrati, Vita huset och Bryssel, har exempelvis beslutat att journalisten Dmitrij Kiseljov inte får lämna Ryssland. Varför? Handlar han med vapen kanske - som EU och USA? Stöder terrorister - som EU och USA i Syrien? Invaderar han främmande länder... eller har han bara fel åsikter?

Förra gången Kiseljov hade svårigheter att resa var när en militärjunta tagit makten i Sovjet. Jag följer Kiseljov varje vecka - ingen är så intressant.

Om jag bara kunde skulle jag göra som Putin gjort idag, gå över till "Bank Rossija", som just svartlistats av klubben för inbördes beundran i Bryssel.Stefan Lindgren

1 kommentar :

 1. Folkrätten besudlades redan 1948 när FN godkände Israel som medlem. Den senaste vågen av dråpslag började när Nato angrep Jugoslavien och pågår än i Syrien. I det stora geopolitiska schackspelet blev nu Putins Krimpolitik ett nödvändigt försvarsdrag. Snabbt, vid rätt tillfälle och med nästintill totalt stöd från Krimborna och ryssarna på hemmaplan.

  Jag tror nog att NWO-sionisterna passar sig nu, för Putin snackar inte skit utan handlar och håller sedan ett tal som bär den stora statsmannens alla signum. ”Sanktionerna” är ju bara ett stort skämt, när Putin när han vill kan stänga av gasen och Tyskland med flera får ta på sig yllekalsingarna.

  Pellejönsarna i SD spelar nu i samma lag som större delen av vänstern och Karl Bildt och en del svenska nationalister i SvP som inte lärde sig använda karta och kompass i lumpen när de förberedde sina äventyr i Jewkraina. Vilket mörker …

  Här är en rätt kul kommentar till händelserna

  http://syrianfreepress.wordpress.com/2014/03/21/the-war-is-over-obama-and-kerry-back-down-as-russia-victory-dances/

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.