gerundium

19 januari 2015

Dagens Pegida-demonstration förbjuden

Efter konkreta mordhot från Islamiska Staten mot Pegida-chefen Lutz Bachman och hela hans org.-team har Pegida inställt demonstrationen i morgon måndag. I anslutning till detta har staden Dresden förbjudit alla demonstrationer i morgon måndag!

Detta är ett djupt ingrepp i den resterande yttrandefriheten i detta land. Jag är chockerad – något sådant hade vi för ett par veckor inte ens kunnat uppleva i mardrömmar, skriver Jürgen Elsässer, COMPACT..Han fortsätter:

"Vi får inte låta oss skrämmas. Först: Effer att det inte får demonstreras i Dresden betyder det: Kom alla på onsdag till Leipzig. Legida håller fast vid sin demo. Upptakt 18.30 på Augustusplatsen, 10 min till fots från järnvägsstationen. Visa att medborgarprotesten inte låter sig skrämmas.

Den genom terror till inställande tvingade Pegida-demonstrationen visar på två saker:

Den terrorvåg som började i Paris skall inte som några förnumstiga (Neunmalkluge, ordagrant nio gånger kloka) påstått stärka Pegida och liknande rörelser, utan ska skrämma Pegida och varje form av Islamkritik i Europa. Detta ligger i intresset hos såväl de radikala sunniterna som USA! Detta har jag redan behandlat i en särskild posting, riktat mot alltför enkla konspirationsteoretiker.

Pegida kommer inte som desamma Neunmalkluge påstått att stödjas och befordras av staten, utan vid bästa tillfälle av staten lämnas fritt till terroristerna för avskjutning. Varför skyddas andra stora händelser och synagoger effektivt av staten – men inte demonstrationsrätten för åtminstone 40 000 medborgare? Staten viker för den islamistiska terrorn, det är sanningen.

Självklart håller jag fast vid att hålla mitt tal på onsdag vid Legida.

COMPACT har "Mod till sanning" som vår devis! Vi står alltid på folkets sida. Det står fast!"

Övers. Sixten Andréasson

3 kommentarer :

 1. För den som är intresserad så har Göttinger Institut für demokratiforschung gjort en intressant studie över deltagare i Pegida en länk följer här http://www.demokratie-goettingen.de/blog/studie-zu-pegida
  Vi får se vad som händer i Leipzig, som också ligger i Sachsen med 1,6% muslimer. Utöver Sachsen har inte Pegida haft någon större anslutning. Pegida vädjar till människors abstrakta rädsla. Det de protesterar emot är något man inte känner från vardagen. HOGESA (Holiganen gegen Salafisten) kommer nog att resa dit. Några problem med umgänget mellan dem och Pegida har inte funnits.

  SvaraRadera
 2. Har roat mig att jämföra svaret hos deltagarna på partisympati med resultatet i senaste Landtagsvalet i Sachsen. Det visar att AfD ligger 5,3 gånger över valresultatet och Piraterna, FDP och Freie Wähler är något överrepresenterade med 1,1-1,3 gånger. Under snittet ligger CDU o,6 Grüne 0,5 och SPD o,4 och slutligen Linke 0,3. Den slutsats jag drar är att Pegida är en borgerlig proteströrelse men inget intressant att sätta sina förhoppningar till.

  SvaraRadera
 3. Håkan, man ska inte vara för snabb med slutsatserna. Med de växande klyftor som finns mellan EU-nomenklatura och folk måste man räkna med att folkliga protester tar sig olika vägar. Den vänster-högerskala som gäller i parlamentariska val går inte att projicera nedåt. Du måste utgå från fundamenta, från klassfrågorna. Vem tjänar på krig, vem tjänar på en ökad industriell reservarmé, vem tjänar på att bryta ner de nationella kulturerna?

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.