6 februari 2015

O, aj aj aj aj, BUFF
Nicke Lilltroll alias Peter Wolodarski fortsätter idag på DN:s ledarsida sin entoniga visa.


- Han påstår att "läckta dokument" visar vilken oerhörd omfattning Putins propagandakrig har. Varför inte offentliggöra de dokumenten, PW?

- Bilder på hakkors i Ukraina har fabricerats av Putin. Varför i hela fridens dar skulle någon behöva fabricera bilder av hakkors i Ukraina. De finns i hundratusentals från alla tänkbara källor.

- Att ukrainskt flygvapen sköt ner MH-17 är en rysk propagandalögn, menar Wolodarski. Hur kan han vara så säker på det? Haverikommissionen har inte kommit till någon sådan slutsats. Hur kan PW veta mer än expertisen? Ryska radarbilder visar att ukrainskt stridsflyg var i närheten och en flygtekniker har till och med pekat ut en pilot som misstänks ha skjutit.

- Att Putins folk skulle ha ändrat i Wikipedia för att underbygga anklagelser mot Ukraina rörande MH-17 är verkligen ett barnsligt påstående. Vem som helst kan ändra i Wikipedia och det har noll bevisvärde.

- Putinfolket sägs fejka vittnesmål mot Kiev. Vittnet "Andrej" uppträder i olika förklädnader. Det har aldrig slagit PW att det går att fejka fejk också? Vad som är fejk och vad som är fejkad fejk kräver professionell utredning som de flesta Internetanvändare inte har tillgång till. Var och en måste använda sitt kritiska förnuft. Att Nato har personal på plats är knappast något uppseendeväckande påstående.

- "Den fria pressen, också i Sverige, har understundom låtit sig duperas", skriver PW. Vilken värld lever han i? Med ett par futtiga undantag är DEN ENDA UPPFATTNING som framförts i svensk dagspress att Ryssland är en aggressor som "annekterat" Krim (inte 1771, utan 2014) och anfallit Ukraina. Han kan vara helt förvissad om att svensk dagspress följer flöjtmusiken från Bryssel och Washington. I Sverige behöver vi inte ens lagstifta om sådana saker!

 Intressant dock att PW oroar sig för att propaganda "på samma psykologiska radiofrekvens" kan vara "ett recept för fiasko". Han fruktar med rätta Tingsteneffekten, dvs. att svenska folket efter att man skrikit i båda öronen på det i ett decennium "Gå med i Nato!", väljer att tänka tvärtom.

Idag träffas president Hollande, kansler Merkel och president Putin i Moskva. Med utgångspunkt från Minsköverenskommelsen ska de diskutera hur de kan bidra till en lösning av Ukrainakonflikten.

I grunden är det rätt enkelt:

- att upphöra med beskjutningen av Donbass. 
- ömsesidiga garantier för Ukrainas alliansfrihet och territoriella integritet.
- garantier mot all främmande militär inblandning.
- garantier för ryska språkets ställning och för regionalt självstyre.

Framför allt USA har hindrat en sådan lösning och har medvetet provocerat fram inbördeskriget i Ukraina. Vissa krafter i Ryssland har velat låta sig provoceras. Att de tre ledarna nu träffas utan USA är en bra början.

Stefan LindgrenInga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.