10 februari 2015

Vem sa att Pegida avlidit?Lyssna på marathonlöperskan och tvåbarnsmamman Tatjana Festerling! Ett intressant tal.

Bl.a. tar hon upp hur den härskande klassen i Tyskland med å ena sidan NPD (nazihotet) och å andra sidan våldsamma vänsteraktivister som indirekt stöds av staten försöker disciplinera folket till tystnad.


Hon klargör att Pegida samtidigt som man motsätter sig Merkels paroll att "Islam är en del av Tyskland" accepterar att de muslimer som lever i Tyskland ska åtnjuta fulla medborgerliga rättigheter, inklusive religionsfrihet.

Enligt Focus var antalet deltagare på måndagens demonstration inte 2 000 utan 5 000. Man tvingas konstatera att ryktet om Pegidas död är betydligt överdrivet.

Att försök att upprepa Pegidas framgångar utomlands inte har slagit så väl ut är inte förvånande. Pegida är ett specifikt tyskt fenomen. EU:s centralstyrda massinvandring berör mer eller mindre alla EU-länder, men den nationella problematiken - och reaktionerna - är skiftande.

Beklagligt att så många människor låtit sig manipuleras till "motdemonstrationer" mot något vi svenskar vet så lite om, och det mesta vi vet är desinformation.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.