gerundium

3 februari 2015

Efter Afghanistan - Irak?


Redan innan Sverige avslutat sitt meningslösa krig i Afghanistan vill regeringen skicka trupp till Irak. Precis som i fallet Afghanistan sägs det vara ett utbildningsuppdrag, men hur som helst tar Sverige som land på sig en del av ansvaret för ett krig som inte är vårt, utan USA:s. Det är ett brott mot neutralitetspolitiken.

Det finns flera viktiga invändningar att göra mot förslaget.


För det första är det inte en begäran från Iraks regering utan från KPG, den kurdiska enklav som skapats med USA:s och Israels hjälp för att splittra det befintliga Irak. Varför skickar inte Sveriges regering också utbildare till Donbass? Svaret ger sig självt: USA har inte beställt detta.

För det andra är hela kriget mot IS intrasslat i motsättningar, som knappast svenska UD kan reda ut. Nyligen fängslades i Pakistan en IS-ledare som hävdar att han fått betalt av USA för att värva kämpar till Syrien, 600 dollar per värvning.

Yousaf al Salafi, befälhavaren för Daish, lokalt känd som Islamiska staten Pakistan, erkände detta under förhör sedan han gripits med två kumpaner under en räd i Lahore.

USA:s krig mot IS, som alltså kan vara dess egen marionett, har bland annat gett USA möjlighet att bomba Syrien, utan minsta internationell protest. Även dessa folkrättskränkningar blir Sverige delaktigt i om man skickar trupp till Irak.

För det tredje har Sverige efter 200 års fred just börjat avveckla ett 13 år långt krig i Afghanistan. Innan detta har utvärderats, ja innan ens elementära fakta om detta krig har lagts på bordet av Nato-myglande Försvarsstaben, signalerar Margot Wallström ett nytt krig. Skamligt!

Margot Wallström har fullt sjå att stå emot Nato-krafterna inom och utom regeringen som tillsammans med media häcklar och mobbar henne. Nu famlar hon av allt att döma efter ett halmstrå som ska tysta kritiken. Hålla vargarna mätta och fåren oskadda, som ordspråket säger. Att delta i krig utan att få blod på händerna  är dock inte möjligt.

Även Finland vill enligt Margot Wallström göra samma sak. Insatsen ska ledas av ett allt krigsvilligare Tyskland. Hela upplägget stinker. Europa är tänkt att för vilken gång i ordningen spela sopgumma åt USA, som ödelagt Irak och fått igång en etnisk-konfessionell brasa som lär spraka länge till, med eller utan svenska instruktörer.

Margot Wallström har ett val. Hon kan också gå ut till allmänheten och resterna av folkrörelse-Sverige och mana om uppslutning kring FN-stadgan, neutraliteten och alliansfriheten.Bättra att stå upp för sanningen än att långsamt malas ned i Nato-kvarnen.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.