15 maj 2015

Det spökar i Stockholm

Lönsam lögn. den gav svenska försvaret 10
miljarder på ett bräde.


Det vore förstås fjärran Mikael Holmström, DN:s militärskribent, att medge ett misstag, än mindre en lögn.

Idag försöker han på flera sidor att återuppliva den avlidna ubåtsiakttagelsen från 31 oktober i fjol.
Försvaret säger att det var en arbetsbåt, men Holmström vidhåller att säkra vittnen sett en ubåt.

I samma nummer av tidningen kan man läsa: "Det spökar i Stockholm. Från minst 102 platser i länet vittnas om märkliga skuggor, dova röster ur tomma intet och hemsökta hus."

Rätt siffra ska vara 103 platser.


Holmström har bl.a. hittat vittnet Kviman.

Martin, en uppmärksam läsare av DN och 8 dagar skriver:

Kviman är ju mannen som var med och uppfann fenomenet offensiv miniubåt. Man kan tänka sig att han vill ha upprättelse efter att Sverige skrattat åt honom i 30 år.

Dagens Nyheters "journalister" säger sig ha hittat et "nytt" vittne till "ubåten", vittnet är naturligtvis bergsäker på att de sett en ubåt. Vittnet är ingen mindre än Gun Sandahl.

Till saken hör att hon är en gammal vän till Kviman, det kan man läsa här på wikipedia:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Axel_Jensen

"Stockholm, Vaxholm och segelskutan «S/Y Shanti Devi»

I förbindelse med en miljökonferens i Stockholm 1972 träffade han Pratibha, som han senare gifte sig med i Indien. De bodde en tid i Vaxholm utanför Stockholm och köpte en gammal fraktskuta som de döpte om till «Shanti Devi», Fredens Gudinna (Pratibhas mors namn).

Efter omfattande renovering och med hjälp av entusiasm och goda vänner i besättningen – bl.a. kommendörkapten Sven O. Kviman, läkare Gun Sandahl och maskinist och vissångare Robert E. Haraldsen – satte de ut från Stockholm med kurs mot England och kom 1984 till Oslo efter en ansträngande resa. (Livet sett fra Nimbus, se bibliografi)."

Så något nytt och särskilt oberoende observation har de inte hittat."

Det spökar i Stockholm. Från minst 103 platser i länet vittnas om märkliga skuggor...


Stefan Lindgren

2 kommentarer :

  1. Om det nu är så att de verkligen sett en ubåt är den enda rimliga förklaringen att den är från väst. Vore den rysk skulle knappast försvaret anstränga sig för att dementera uppgifterna...

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte man ska utgå från att alla militärer är ohederliga. Det finns nog dom som tycker att hela spektaklet är motbjudande om radar visar exakt vilka farkoster som rört sig på platsen - ovan ytan vill säga.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.