29 mars 2022

En illaluktande gröt

Agneta Norberg framför en karta med USA:s militärbaser runt Rysslands och Kinas gränser.

Agneta Norberg, ordförande i Sveriges fredsråd, talade på Nej till Nato-mötet på Sergels torg den 26 mars.

Nyheterna ur TV-apparaten kallar hon "en illaluktande gröt"....

Jag såg en film för flera år sedan som hette Media. Det var en USA-producerad film. Den inleddes med en sekvens som visade en person som satte sig och slog på TV:n.

Då vällde en tjockflytande chili-con-carne-liknade spya ut  över den vita ryamattan som låg framför TV:n.  Detta illustrerar träffande de  ”nyheter” som numera väller ut ur min TV-apparat…och inte bara min utan också ut från västvärldens alla TV-apparater. Den illaluktande gröten  handlar bland annat om kriget i Ukraina och om  förvrängningen av  Rysslands  försök att stoppa  nazisterna i Donetsk och Luhansk.

För 8 år sedan tog ett nazistliknande parti, Svoboda, makten i Ukraina  och störtade den sittande presidenten ,Viktor Janukovich, som flydde till Ryssland. Delrepublikerna Donetsk och Luhansk ville inte tillhöra detta naziststyre. De förklarade sig självständiga.

Azov-bataljonen, som stöds inte bara av den ukrainska regeringen utan också av USA,  inledde då ett krig mot befolkningen. Under dessa år som gått  har uppemot 14.000 människor, vuxna och barn dödats. 2015 lades ett fredsavtal fram, Minsk-avtalet , som ett sätt att lösa detta och förhindra fortsatt dödade.

USA:s president Biden ville inte höra talas om något Minsk-avtal, som skulle skydda människor och barn. Efter Rysslands många försök att lösa detta beslöt de att gå in militärt.

Minsk I-avtalet, förhandlades fram av Ukraina, Ryssland, Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk  och skrevs under i Vitrysslands  huvudstad, Minsk, den 5 september, 2014. Minsk  lI, – avtalet  som Frankrike och Tyskland lade fram i februari 2015 undertecknades av Ryssland och Ukraina:

• Trygga ett omedelbart ömsesidigt eldupphör.

• Säkra OSSE:s möjlighet att genomföra övervakning och kontroll av eldupphör.

• Decentralisera makten enligt den ukrainska lagen om självstyre i regionerna Donetsk och Luhansk, enligt lagen om särskild status.

• Trygga en stadigvarande övervakning av den rysk-ukrainska gränsen och säkra OSSE :s möjligheter att kontrollera säkerheten i gränszonerna i Ukraina och Ryssland.

• Omedelbart befria alla fångar och olagligt gripna personer.

• Anta en lag om otillåten förföljelse eller straffande av personer som varit inblandade i händelser som inträffade i regionerna Donetsk och Luhansk i Ukraina.

• Fortsätta en inkluderande nationell dialog.

• Vidta åtgärder för att förbättra den humanitära situationen i Donbass-området.

• Möjliggöra tidiglagda val i enlighet med Ukrainas lag om självstyre i Donetsk och Luhansk

• Föra ut olagliga väpnade grupper, krigsmateriel, krigare och legosoldater från Ukrainas territorium.

• Anta ett program för ekonomisk tillväxt och återupprättande av Donbass-områdets självständighet.
Både USA, som är den som egentligen styr Ukraina och Ukrainas president struntade totalt i detta avtal och brutaliteterna fortsatte i Donetsk

Vad hände nu när Ryssland gick in för att stoppa grymheterna i Donetskområdet? Hela västvärlden vaknar plötsligt, inklusive vänstern, som verkar helt yrvaken och framför allt helt okunnig om det föregående händelseförloppet. Och vad är det man fördömer? Nu fördöms helt ensidigt den makt som försökt STOPPA  mördandet, nämligen Ryssland.

Nå men vilka har varit andra aktörer i denna tragedi? Här kommer USA in via NED som är en organisation som varit  mycket aktivt i Ukraina sedan nazisterna kom till makten.

De gav ekonomiskt stöd till politiska partier och organisationer i landet – även  till de pro- nazistiska grupperingar som växte fram efter 1991. Ukraina var det land som stod i särklass för att få stöd från NED,  National Endowment for Democracy, bildades 1983, under Reagan-administrationen,  för att göra öppet, det CIA gjort och gör  i hemlighet. På NED:s  hemsida står att de ska skapa demokrati  i världen.

Enda villkoret för att få ekonomiskt stöd är att de ska främja  USA:s politik i landet.  NED stöder även fackföreningar och handelssammanslutningar. William Blum, som arbetade i president Reagans administration, lämnade sina uppdrag i avsky för  vad USA gjorde runt om i världen. Han tog sig för att avslöja NED:s verksamhet och visade att de  faktiskt undergrävde demokratin i de länder där de fick inflytande. NED var stora i Ryssland och efterhand beslöt  president Putin att  NED inte skulle få  verka i Ryssland.  Även Kina tog detta beslut. Under Rysslands invasion 2022 i februari packade sig NED kvickt iväg därifrån.

Ett annat krav som vi som åser detta nu bör ställa är: Stäng USA;s forsknings-laboratorier för bakteriologisk krigföring i Ukraina. De forskar fram pest, mjältbrand, kolera och harpest  för militärt bruk. Dessa laboratorier finns på minst ett 20-tal platser runt om i Ukraina. En del säjer att detta är osanning men faktum är att USA:s biträdande utrikesminister, Victoria Nuland, nyligen vid en utfrågning, erkände att detta var sant.

En annan sak som USA bör göra med det snaraste är att ta hem sina krigsrådgivare i Ukraina bland andra, Ian Brezinski. (son till Zbigniew Brezinski) som skrev The Grand  Chessboard - en handbok för USA:s världsherravälde. Där finns ett särskilt kapitel om hur viktigt Ukraina är för USA att ta över. Ian Brezinski har varit rådgivare i militära frågor i Kiev under ett antal år.

En annan sak, vad hade president Bidens son, Hunter Biden, i Ukraina att göra?  i affärer?
Vi som MINNS Kuba-krisen VET också att USA var berett att utlösa ett kärnvapenkrig när Sovjets president, Nikita Chrustjov, sände fartyg med kärnvapen för utplacering av kärnvapen i Kuba för att lära USA  hur det kändes för Sovjet att ha deras kärnvapen i Tyskland och Turkiet bland andra länder.
Därför bör  USA ha lärt sig något och upphöra med sina planer att placera kärnvapen i Ukraina och upphöra med de  fientliga stridsövningarna utanför  Rysslands stora flottbas  i Sevastopol. USA bör  dra bort Sjätte Flottan  och sluta  med  stridsövningarna i Svarta havet. Sea Breeze, genomfördes sommaren och hösten, 2021, i Svarta Havet. USA:s stridsflotta tillsammans  med 30 andra länder övade krig mot Ryssland  i Svarta havet, utanför Rysslands flotthamn, Sevastopol.  Även Sverige deltog.

Det vi också bör kräva för att få ett fredligt Europa: Att USA stänger ner sina militärbaser i   Rumänien och  Bulgarien, som båda gränsar till Svarta Havet, och även USA:s baser i Polen Turkiet, Georgien, Bosnien, Grekland, Makedonien, Kosovo, Estland, Lettland, Litauen, Portugal, Spanien, Italien, Luxemburg,  Belgien, Storbritannien, Tjeckien, Nederländerna, Norge, Danmark….

Samtidigt måste de ta bort sina kärnvapenbomber i Europa när de ändå är igång:  De finns i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Italien, Turkiet.  Dessa bomber, B62 Mod 12. ska fällas från flygplan. Inlastning i flygplanen  tränas en gång i månaden.

Vi ska kräva att USA upphör med sina ständiga, fientliga stridsövningarna runt hela ryska gränsen med namn som Anaconda, Cold Response, Arctic Challenge Exercise,…stridsövningar som pågår inte bara i  Norrbotten utan över hela Sverige, i Nordnorge ja, hela Norden, i Östersjön, Norra Ishavet, Nordatlanten, Medelhavet, Svarta Havet och i hela Europa. På land, i luften och till havs.

Alla stridsövningar och krig som USA tränar och genomför styrs med satelliter. Nerladdnings stationer från satelliter finns i Esrange, i Sverige utanför Kiruna, det är världens största. USA tillåts träna sina krig och sin utrustning i  Sverige,  på NEAT- North European Aerospace Testrange- stort som Blekinge. Där utprovade USA och tränade AMRAAM, en rymdstyrd raket innan de gick in  bland annat i Irak, Somalia, Libyen…Det första riktiga  rymdkriget var Irakkriget, 1991.

Upplös USAs krigsarmé i Europa!.. alltså Nato – på samma sätt som Warszawapakten upplöstes.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.