18 mars 2022

Nulands bomb i USA-senaten

Militära biolabb på Ukrainas territorium. De stöds med amerikansk finansiering och personal.
Svartkantade ringar anger forskningslabb, grönkantade sanitärt-epidemiologiska  labb.

Måndag eftermiddag den 7 mars. Victoria Nuland, biträdande utrikesminister, ska vittna inför senatens utrikesutskott. Senator Marco Rubio frågar i hopp om att kunna avslöja som ett falskt påstående att det i Ukraina skulle finnas amerikanska laboratorier för utveckling av biologiska och kemiska vapen. Han frågar Victoria Nuland

"Har Ukraina kemiska eller biologiska vapen?"

Rubio förväntade sig ett nekande som ett "bevis" på sådana spekulationer. I stället gjorde Nuland något helt annorlunda, rapporterar den tjeckiske journalisten Jan Vítek.


"Ukraina har biologiska forskningsanläggningar ," erkände hon.

Detta i sig var illa nog. Sedan inträffade något mer förödande: "Vi är nu ganska oroade över att ryska styrkor, kan söka ta kontroll över dessa laboratorier, så vi arbetar med ukrainare för att de ska kunna förhindra att något forskningsmaterial faller i händerna på ryssarna, " sa Victoria Nuland.

Varför erkände en så rutinerad och slipad politiker existensen av biolabb i Ukraina? Att ljuga under senatens ed är ett allvarligt brott som potentiellt skulle kunna avsluta hennes karriär och kanske också skada hennes man Robert Kagan – en grå eminens i den "djupa staten", som är de egentliga härskarna i USA, oavsett valresultat. En annan anledning var att lögnen skulle ha korta ben, eftersom nästan alla amerikanskstödda biolabb i Ukraina redan är i ryska händer och har gett gott om bevis om hennes och Pentagons "fingeravtryck".

 Idag vet vi att det finns laboratorier i Ukraina i Odessa, Vinnytsa, Uzjgorod, Lviv (tre), Charkov, Kiev (också tre), Cherson, Ternopil, Dnepropetrovsk, samt Luhansk och Krimgränsen. Dessa USA-finansierade laboratorier har utfört experiment med fladdermuskoronavirus och andra farliga patogener (smittoämnen), som afrikansk svinpestvirus och mjältbrand. Detta har bekräftats av ryska källor med hänvisning till dokument som beslagtagits.

USA har biolabboratorier i 25 länder i Mellanöstern, Afrika och Sydostasien. I det forna Sovjetunionen finns amerikanska militära biolaboratorier i Ukraina, Azerbajdzjan, Armenien, Georgien, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien och Uzbekistan. Ryssland är bokstavligen omringat av amerikanska biolaboratorier.

I hela världen finns det cirka 400 biologiska vapenlaboratorier som finansieras och kontrolleras av amerikanska regeringen och av Pentagon. Omkring 13 000 forskare uppges arbeta med att skapa stammar av vaccinresistenta mördarpatogener av bl a mjältbrand och pest.

Enligt Francis Boyle, professor i internationell rätt vid University of Illinois i Champaign (USA), författare till Biological Weapons Act 1989 (BWATA) innehåller biolagren i laboratorier virus, bakterier, svampar eller andra gifter, som produceras och kan frigöras avsiktligt för att orsaka sjukdomar och dödsfall hos människor, djur eller växter.

Genèvekonventionen om biologiska vapen (BWC) från 1972 förbjuder utveckling, produktion, förvärv, överföring, lagring och användning av biologiska vapen och toxinvapen. Hittills har ca 183 länder skrivit under. Tyvärr, i likhet med många andra av FN:s och konventioner, är dessa tämligen tandlösa för det saknas ett system för övervakning och för sanktioner för de som bryter mot konventionen.

Enligt Boyle har USA under de senaste 20 åren spenderat omkring 100 miljarder dollar på utvecklingen av biologiska vapen. "Faktum är att vi nu har en offensiv biologisk vapenindustri som bryter mot konventionen om biologiska vapen och lagen om biologiska vapen från 1989", säger Francis Boyle.

Alla stora, mäktiga länder bedriver så kallad "försvarsforskning" som kan "beväpnas." I vetenskaplig jargong kallad processen "gain of function", vilket betyder att ett virus eller en mikrob har genmanipulerats för att t ex användas som vapen.

Laboratorier borde i själva verket beskrivas som produktionsanläggningar för biovapen. De utgör ett hot mot alla människor även de som bor långt ifrån dem. En undersökning av tidningen USA Today fann att mellan 2006 och 2013 inträffade mer än 1 500 olyckor och säkerhetsöverträdelser vid 200 militära bio labb i USA. Många fall av patogena flaskor har gått förlorade och laboratoriemöss infekterade med dödliga virus har rymt. Avfallet som genererades i laboratorierna sanerades inte utan hamnade på soptippar och i avloppsnätet.

Victoria Nulands bekännelse avslöjar hur målmedvetet och långsiktigt den amerikanska regeringen har engagerat sig i Ukraina. Hon arbetade för Hillary Clinton och utrikesminister John Kerry under president Obama och var personligt involverad i den ukrainska kuppen 2014, som störtade den demokratiskt valda regeringen och ersatte den med Washington-dockor.

Victoria Nuland kommer från en av USA:s mest prestigefyllda neokonservativ familjer. Hennes man Robert Kagan var en av grundarna av prisade krigsgruppen "Project for the New American Century", som drev på för ett regimskifte i Irak långt före den 11 september 2001. Robert Kagan, tillsammans med liberalikonen Bill Kristol, hittade på och spred lögnen om att Saddam Hussein samarbetade med Al-Qaida.

Det faktum att en Victoria Nuland, som spelar första fiolen på den amerikanska politiska scenen, bevisar hur enade de styrande flyglarna i amerikanska partierna är i frågor om krig, militarism och utrikespolitik.

I kommentarfälten till artikeln pekar en läsare på att det är lätt att förstå varför ryssarna blev oroliga över biolaboratoriernas existens, vilket också kan ha bidragit till deras beslut att invadera. För hur skulle Amerika reagera om en korrupt och fientlig mexikansk regering med stöd av Kina utvecklade dödliga biovapen nära den amerikanska gränsen?

I sammanhanget kan vi dra oss till minnet USA:s Colin Powell:s teatraliska viftande med en liten behållare med pulver vid ett möte i FN:s säkerhetsråd.  Denna lögn som grund räckte till att "världsgemenskapen" och dess hejdukar, USA och NATO, kunde starta ett krig som ledde till döden av mer en miljon irakier.

Källor:

Greenwald Slays 'Fact Checkers' After Nuland's Ukraine Biolab Bombshell

https://www.theburningplatform.com/2022/03/10/greenwald-slays-fact-checkers-after-nulands-ukraine-biolab-bombshell/

2. Russia targeting US bilological weapons labs in Ukraine invasion (artikeln har försvunnit, har tagits bort) Alternativ: https://greatgameindia.com/russia-bioweapons-labs-ukraine/

3. Biologial threat reduction program US Embassy in Ukrainehttps://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.