11 mars 2022

Vad Tucker Carlson sa (på svenska)Om någon hade berättat för oss för bara fyra dagar sedan att Biden-administrationen finansierade hemliga biolabb i Ukraina av alla ställen, skulle vi inte ha trott dig.

Sedan, om du berättade för oss att administrationen inte bara finansierade dessa hemliga biolabb i Ukraina, utan att de sedan misslyckades med att säkra det dödliga innehållet i dessa labb före den ryska invasionen – en invasion som de visste skulle komma, en invasion som de hjälpte till att uppmuntra — om någon hade berättat det för fyra dagar sedan, skulle vi ha avfärdat dig som en knäppgök.


Det var bara för absurt. Vi vill inte ha något med en sådan historia att göra. Det kunde bara inte vara sant. Det var för långt ut i det blå. I alla fall visste vi redan med säkerhet att den historien var falsk. Hur visste vi det? För vi läser USA Today, Amerikas tidning.

Inom några timmar efter den ryska invasionen publicerade USA Today ett motbevis till alla galningar som tjatade om hemliga ukrainska biolabb. Här var rubriken: "Faktakontroll: Falskt påstående från amerikanska biolaboratorier i Ukraina kopplat till rysk desinformationskampanj."

Men om man tittar noga på historien – och det gjorde vi för att vi var intresserade – märker man att den här faktakontrollen kom från ukrainska myndigheter utan namngivna tjänstemän och sedan tjänstemän från Bidens State Department . Dessa var inte direkt objektiva källor om detta ämne, men ändå verkade historien definitiv. Det var helt eftertryckligt. "Ryssland har slagit sig ihop med Kina för att ytterligare förstärka det falska påståendet från amerikanska labb i Ukraina."  

OK. USA Today säger att det är rysk desinformation. Kanske det. Fortsätt till nästa historia, men faktakontrollerna upphörde inte. Det var något konstigt. Vi såg samma kontroll om och om igen. Det var nästan som om vissa människor trots oändliga officiella förtydliganden vägrade att tro på Biden-administrationen. De föredrog rysk propaganda istället och vi antar att de måste vara QAnon-medlemmar (Trumpanhängare, 8Dagar). Vi antar det eftersom Foreign Policy Magazine berättade det för oss. Enligt Foreign Policy spred QAnon, vad det än är, frenetiskt "falska påståenden om amerikanska biokrigslabb i Ukraina."  

Dessa labb fanns uppenbarligen inte. Det var bara ännu en lögn från ryssarna som inte kan låta bli att ljuga. Sedan kom Europeiska unionen... och kastade sin trovärdighet bakom samma påstående. Det här är konspirationsteorier, sa EU till oss, de är lögner som sprids av Putin. En EU-talesmän påminde oss sedan om att "trovärdigheten för information från Kreml är i allmänhet mycket tveksam och låg." Det var bra att veta.

"Rysk desinformation vet vi av erfarenhet främjar manipulativa berättelser om biologiska vapen och påstådda hemliga laboratorier."  

Ja. Vi kommer inte att göra ett avsnitt om hemliga labb i Ukraina. Det sista vi vill göra i det här programmet är att sprida rysk desinformation som sprids av QAnon, så vi passade  på den historien. Och det var där saker och ting stod fram till igår när vi råkade lyssna på en utfrågning i senatens utrikesutskott.

Victoria Nuland vittnade, så vi var intresserade. Nuland var en av personerna som ledde oss in i  Irakkriget, bad aldrig om ursäkt för det och fortsatte att bli befordrad för det är så DC fungerar. Victoria Nuland är nu Joe Bidens biträdande utrikesminister med ansvar för Ukraina och hon vet mycket om Ukraina.

2014 genomförde Nuland en kupp i Ukraina i demokratins namn, förstås. Så hon är en välinformerad källa om Ukraina. Så hon hade det här samtalet med senator Marco Rubio från Florida under sitt vittnesmål, och vid ett tillfälle valde Rubio en vinkel som vi inte alls förväntade oss. Han frågade Nuland om Ukraina hade biologiska vapen.

Vi trodde aldrig att Ukraina skulle ha biologiska vapen. Varför skulle Ukraina ha biovapen? Så det verkade som en ganska konstig fråga, men den var inte hälften så chockerande som svaret han fick. Här är vad  Nuland sa.

SEN. MARCO RUBIO: Har Ukraina kemiska eller biologiska vapen?

VICTORIA NULAND: Ukraina har en biologisk forskningsanläggning, som vi faktiskt nu är ganska oroade över att ryska trupper, ryska styrkor, kan försöka få kontroll över. Så vi arbetar med ukrainarna om hur de kan förhindra att något av dessa forskningsmaterial hamnar i händerna på ryska styrkor om de närmar sig.

Har Ukraina biologiska vapen? Usch, Ukraina har biologiska forskningsanläggningar. Vad? Du menar hemliga biolabb som de hemliga biolabb som Ukraina definitivt inte har? Ukraina har det? Ja det har de. Och inte bara har Ukraina hemliga biolabb, sa Nuland, vad de än gör i dessa labb är så farligt och så skrämmande att hon är "ganska orolig" att det så kallade forskningsmaterialet i dessa biolabb kan falla i händerna på ryska styrkor.

Försök att inte använda svordomar i luften för att beskriva vår reaktion. Vi tappade hakan, så mycket kan vi säga. Under ed i en öppen utskottsutfrågning bekräftade Nuland just den ryska desinformation som de har berättat för oss i flera dagar är en lögn och en konspirationsteori och galen och omoralisk att tro på ... att den faktiskt är helt och fullständigt sann.

Woah, man hör inte sådana saker varje dag i Washington. Snacka om en "showstopper" och ett dussin nya frågor inställde sig omedelbart. Vad exakt gör de i dessa hemliga ukrainska biolabb? Ukraina är det fattigaste landet i Europa. Det är knappast en härd för biomedicinsk forskning. Vi antar att dessa inte var farmaceutiska laboratorier, och utvecklade förmodligen inte nya leukemiläkemedel. Från ditt svar, Victoria Nuland, skulle vi anta eftersom du allt annat än sa det, att det finns en militär tillämpning på den här forskningen, att de arbetade med biovapen. Återigen, ditt svar tyder på det.

Varför skulle vi finansiera något sådant i Ukraina, och varför säkrade ni inte innehållet i dessa biolabb innan ryssarna anlände som ni visste att de skulle göra? Och varför gjorde ni allt för att ljuga för den amerikanska allmänheten om allt detta? Om "forskningsmaterialet" i dessa labb skulle fly på något sätt och du verkar mycket oroad över det, vad skulle effekten bli på Ukraina och sedan på resten av världen? Hur kan vi förbereda oss på konsekvenserna av det, det här som du är orolig för? Borde vi inte förbereda oss? För som det visar sig har vi precis levt de senaste två åren med patogenen som började i ett annat utländskt biolabb som finansierats av USA:s regering i hemlighet.

Bild till höger: Sen. Marco Rubio (Källa: rubio.senate.gov )

Sådan frågor inställde sig hos oss...  men Rubio ställde inte de frågorna. Istället bytte han ämne och berättade ännu en gång att Vladimir Putin är dålig.

SEN. MARCO RUBIO: Om det inträffar en incident med biologiska eller kemiska vapen eller... attack inne i Ukraina, finns det någon tvekan i ditt sinne om att det till 100 % skulle vara ryssarna som skulle ligga bakom det?

VICTORIA NULAND: Det råder inga tvivel i mitt sinne, senator, och det är klassisk rysk teknik att skylla på den andra killen vad de planerar att göra själva.

Okej, ta bara en penna. Det är en klassisk rysk teknik att skylla på den andra killen, vad de planerar att göra själva. Det sa Victoria Nuland. Vi skrattade nästan högt. Så, vad du säger, Victoria Nuland, om du till exempel finansierade hemliga biolabb i Ukraina, men ville dölja det för de människor som betalar för det, i vars namn du gjorde det, då kan du ljuga om det genom att hävda att ryssarna ljög om det. Med andra ord, du kan starta en desinformationskampanj genom att hävda att den andra killen startade en desinformationskampanj. Är det det du säger, Victoria Nuland? Det är ganska roligt.

Det som inte är roligt är att allt detta är helt verkligt. Vi bjöd in Marco Rubio till showen ikväll för att berätta vad han vet om dessa biolabb. Han avböjde att komma. Den inbjudan är fortfarande öppen. Under tiden, låt oss granska det lilla vi vet om detta. Vi kommer att börja med en talesman för det ryska försvarsministeriet på söndag. Nu skulle vi aldrig göra det här. Vi har aldrig spelat något liknande i programmet förut eftersom vi är amerikaner och när vi vill veta vad som händer frågar vi våra egna tjänstemän, de människor vi väljer och vars löner vi betalar, eftersom det är vårt land.

Vi går inte till utländska källor eftersom vi litar på våra egna källor först. Men när det visar sig att människorna som representerar oss och styr vår regering ljuger för oss och aldrig ber om ursäkt för det och gör hemska saker i våra namn, då måste man öppna sitt sinne lite och åtminstone bedöma vad andra människor säger . Så här var det ryska påståendet.

IGOR KONASJENKOV: Under loppet av den speciella militära operationen avslöjades fakta om Kievregimen, som sopade upp spår av militära biologiska program under utveckling i Ukraina, finansierat av det amerikanska försvarsministeriet.

OK. Så det hade uppenbarligen – det hade vi inte sett förrän i eftermiddags när vi började leta runt – det kan ha varit roten till de konspirationsteorier som faktakontrollerna berättade för oss var rysk desinformation. Låt oss citera det: "Militära biologiska program är under utveckling i Ukraina, finansierade av USA:s försvarsministerium." Det är det ryska påståendet.

Separat sa en representant för det ryska utrikesministeriet att ukrainarna arbetade med dödliga patogener, inklusive pest och mjältbrand. Är det sant? Nu skulle vi uppenbarligen aldrig ta Rysslands ord för det, men vi behöver inte ta Rysslands ord för det. Det amerikanska försvarsdepartementet har en webbplats som innehåller detta medieklipp om öppnandet av en biologisk forskningsanläggning i Ukraina 2010.

"USA:s senator Dick Lugar applåderade öppnandet av det interimistiska centrala referenslaboratoriet i Odessa, Ukraina, denna vecka, och tillkännagav att det kommer att vara avgörande för att undersöka farliga patogener som används av bioterrorister. Nivå-3 biosäkerhetslaboratoriet kommer att användas för att studera mjältbrand, harpest och Q-feber, såväl som andra farliga patogener."  

Å, okej. Sedan grävde National Pulse fram 2011 års rapport från US National Academy of Sciences som också förklarade att det Odessa-baserade laboratoriet "är ansvarigt för identifieringen av särskilt farliga biologiska patogener." Så vad vi gör – det här är inte första gången vi hör den här historien – vi finansierar skapandet av dödliga patogener så att vi kan studera dem och förhindra att människor blir smittade med dem. Kanske? Det finns många exempel på detta. USA:s ambassad i Ukraina har en praktisk webbsida som förklarar att amerikanska och ukrainska forskare har arbetat med en hel massa olika experiment som detta.

Några av projekten inkluderar arbete med afrikansk svinpestvirus, hemorragisk febervirus och olika luftvägsvirus. Det intressanta, det talande, är att den amerikanska ambassadens hemsida också innehåller länkar till faktablad om USA:s stöd till biologisk forskning i Ukraina, men alla dessa länkar är nu döda. Det var konstigt. Det är vår regering. Vi betalar för det. Återigen, de är där i vårt namn, i amerikanska medborgares namn, men vi kan inte längre läsa deras webbsida. Hur fungerar det, exakt? De har ingen rätt att ljuga för oss.

Webbsidan är tack och lov arkiverad och faktabladen visar finansiering från försvarsdepartementet till laboratorier i Ukraina. Så det ser ut som ett bevis. Det är inte rysk desinformation. Det är helt på riktigt. Förlåt USA Today, Amerikas tidning, det är på riktigt. Ni kan leta upp det på internet om ni vill. Inför dessa bevis ljuger Pentagon fortfarande om och i själva verket upprepar de samma otroligt dumma och nu grundligt misskrediterade lögner som faktagranskare har berättat i flera veckor nu. Här är talesmannen för Pentagon , John Kirby, idag.

JOHN KIRBY: De ryska anklagelserna är absurda. De är skrattretande och, du vet, med min irländska katolska farfars ord, en bunt malarkey (lögner). Det finns inget i det. Det är klassisk rysk propaganda och jag skulle inte, om jag var du,...jag skulle inte offra en droppe bläck ... på att uppmärksamma den.

REPORTER: Ja, men kan du förklara för oss vad...har det funnits något samband mellan...?

JOHN KIRBY: Vi utvecklar inte, inte, biologiska eller kemiska vapen i Ukraina. Det händer inte.

Om jag var du skulle jag inte offra en droppe bläck åt det. Först och främst fick du inte ta det beslutet, herr byråkrat. Vi har en fri press i det här landet. Kirby vägrar svara på frågan. Har det funnits någon relation mellan US Pentagon och en biovapenanläggning i Ukraina och i så fall, vad är det för förhållande? Det är rysk desinformation! Vad är svaret? Vi utvecklar inte massförstörelsevapen i Ukraina just nu! OK, förstår, men varför finansierar vi detta och vad exakt finansierar vi?

Vi kontaktade utrikesdepartementet separat och de försåg oss med detta mycket noggrant formulerade uttalande: "USA:s försvarsdepartement äger eller driver inte biologiska laboratorier i Ukraina." Inte för att någon sa att de gjorde det. Vidare heter det: "Biträdande utrikesminister Nuland syftade i sitt vittnesmål på ukrainska diagnostiska och biologiska försvarslaboratorier , som inte är biologiska vapenanläggningar." Vad är skillnaden exakt? Citatet fortsätter: "Dessa institutioner motverkar biologiska hot i hela landet."

Så det betyder ingenting. Du kan korrekt beskriva vårt kärnvapenlager som defensivt. Våra kärnvapen är inte utformade för att förebyggande döda någon. De är designade för att förhindra andra människor från att döda oss, men de är fortfarande kärnvapen. Så när slutar du ljuga och berättar för oss vad som händer här och mer specifikt varför ni inte säkrade dessa material? Så, ja, vi finansierar hemliga biolaboratorier i Ukraina, men de är diagnostiska och bioförsvarslaboratorier som motverkar biologiska hot.

OK, om det här är rent defensiva labb, varför var Victoria Nuland så oroad över att ryssarna skulle få tag på materialet från dessa anläggningar? Andra världsmakter har kommit till den uppenbara slutsatsen. Vi åker till Kinas utrikesministerium , ett land vi föraktar. Här är vad de sa idag. De uppmanar vapeninspektörer att genast ta en titt på dessa anläggningar i Ukraina.

ZHAO LIJIAN: Under de senaste två decennierna har USA blockerat upprättandet av en kontrollregim till konventionen om biologiska vapen och vägrat att acceptera inspektion av biologiska anläggningar inom och utanför dess gränser. Flytten har ytterligare förvärrat det internationella samfundets oro. Vi uppmanar återigen USA att tillhandahålla ett fullständigt förtydligande av dess biomilitariseringsaktiviteter inom och utanför dess gränser och acceptera multilateral verifiering.

Å, vi visar rysk och kinesisk propaganda! Ja, det gjorde vi. Vi lägger också upp USA:s regeringspropaganda och skillnaden är att vi förväntar oss att utländska regeringar ska ljuga. Vi är inte globalister. Vi tror på ett land. Det är det här landet, USA. Vi förväntar oss inte lögner av vår regering och vi kommer inte att acceptera det. Men låt oss komma till innehållet i vad den kinesiska regeringen just sa. Vi håller aldrig med den kinesiska regeringen om någonting, men i det här fallet gör de en rättvis poäng. Vi vet nu att det handlar om farliga biologiska agens, om man kallar dem vapen eller inte är helt irrelevant eftersom de kan användas som vapen. Är en pistol ett vapen? Inte när du jagar vaktel. När man är i ett vapenslagsmål så är det det. Det är en löjlig semantisk debatt.

Farliga biologiska ämnen förblir, tack vare Biden-administrationen, osäkrade i en kaotisk krigszon. Någon gång måste vi få veta hur det gick till, vem som fattade dessa beslut. Vi har rätt att veta och låt oss hoppas att någon i kongressen, förmodligen inte Marco Rubio, utan någon annan, går till botten med det, men under tiden ber vi att någonstans, i USA:s regering, det finns någon vuxen som bryr sig tillräckligt för att få den här situationen under kontroll omedelbart.

https://www.globalresearch.ca/tucker-carlson-someone-needs-explain-why-there-dangerous-biological-weapons-ukraine/5773752


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.