6 oktober 2015

Christian Clausens brakskit
Nordeas VD Christian Clausen lämnar banken 1 november. Han tar med sig ett pensionsavtal på 150 miljoner kronor.

Men innan han går släpper han en brakskit åt en miljon PlusGiro-kunder.  Alla deras konton stängs till jul.

Den förra regeringen ställde i utsikt att införa ordning i bankkontodjungeln och införa möjligheten att behålla kontonummer livslångt.

Ingenting hände. Så vi som vuxit upp med Postgiro, senare omdöpta till PlusGiro satt fast i Nordea, en riktig skitbank som tar betalt för allt som andra banker gör gratis.

Inte nog med det. Nu har alltså Christian Clausen, en riktigt stöddig dansk, bestämt att PlusGiro-numren är alldeles för korta. Som regel bara sju siffror.

Nej elva siffror ska det vara och det ska kallas Personkonto.

Sju siffror ger 10 miljoner kontokombinationer. Elva siffror ger 100 miljarder kontokombinationer. Det räcker till ett Nordeakonto till varje invånare på jorden. Någonsin.

Men vad gör man inte för att djävlas med människor som i många fall suttit på sina kontonummer i ett halvsekel och har svårt att lära om! Vad gör man inte för att jäklas med alla som driver rörelse och som behöver ha ett fräsigt nummer som kunderna kan uppfatta!

Kort sagt vad tillåter man sig inte för att man är Kung.

Den nya VD:n Casper von Koskull tillträder 1 november och kan då ärligt säga att han vet absoluuut ingenting.

Stefan Lindgren

1 kommentar :

  1. Korvspaden klarnar. Den som bedriver näringsverksamhet får behålla sitt plusgiro, men avgiften höjs då från 144 kr/år till 850 kr/år. Bankgirona har faktiskt gjorts flyttbara, ett framsteg, men de ingår då i företagspaket för 700-1000 kr/år som innehåller fiktiva tjänster jag tror de flesta småföretagare klarar sig utan. De 791 000 enmansföretagen i landet är helt klart en grupp som bankkapitalet parasiterar på.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.