27 oktober 2015

DN skrämmer


Dagens nyheter idag är full av skrämselpropaganda. Det handlar inte om Halloween, även om de masker DN iklär sig skulle duga.

Det handlar om Ryssland, det land i världen som det just nu är mest legitimt att vara rasistisk mot. Allt Ryssland gör är fel.

Om Ryssland bombar terrorister är det fel, och terroristerna är det synd om.

Om invandrarhatet växer i Europa är det Rysslands fel – trots att Ryssland tagit emot fler flyktingar i år än något annat europeiskt land (ett uppenbart faktum som förnekas av DN:s chefredaktör, trots att det vidimerats av UNHCR) .

Om Ryssland publicerar nyheter på svenska är det fel. Om Ryssland tiger och hemlighåller är det fel.

Om den ryska sajten Russia Today publicerar osignerade nyheter är det fel, om de publicerar signerade nyheter är det inflytelseagenter.

Om Ryssland kränker Sveriges gränser är det fel, om det sedan visar sig att Nato:s kränkningar är fler – hoppsan.

Dagens Nyheters väldiga och ihärdiga satsning på att uppamma antiryska känslor – en traditionellt stark svensk gren – leds av en rysk invandrare i andra generation samt en liten handfull konverterade f d maoister. Familjen Bonniers vars intellektuella nivå beskriver en kurva som liknar t ex Teliaaktiens har av för läsarna outgrundliga skäl bestämt sig för att låta denna lilla klick förvandla tidningen till en lekstuga för hatsmidare.

Håll utkik på Herbert Tingstens och Olof Lagercrantzs gravar i helgen!

DN-klicken förbannar naturligtvis mörkret. De ÄR mörkret.

De förbannar rasismen (där den inte finns) för att istället bygga upp den traditionella krigsförberedande rasism som vi är mest blinda för – rysshatet.

Jag säger det nu, utan upprördhet eller besvikelse, i kallt blod. Prenumerera inte på Dagens Nyheter. Gynna inte krigshetsare och rasister. Måste du läsa tidningen ändå, gör det på ditt biblioteks hemsida, via Library Press Display. Många bäckar små... Ställ upp i kampen mot den riktigt farliga krigshetsande rasismen!

Stefan Lindgren

7 kommentarer :

 1. Jaha nu är till och med DN med i den växande rasistiska gemenskapen. Det börjar bli trångt här. Stämningen har dock lättats upp på sistone med medlemmar som Marcus Birro och Hans Rosling.

  Likt protestantiska överstepräster jagar ni in hela befolkningen i fållan av syndare så att ni till slut bara har hycklare bakom er.

  Vad gäller Ryssland så är det en skurkstat som det finns all anledning att frukta. Det är skrämmande att Kreml lyckat infiltrera s-bloggar. Dina ord är som hämtade från RT.

  SÄPO borde kolla upp dig och dina förehavanden de senaste femton åren.

  SvaraRadera
 2. Det var en utmärkt och insiktsfull kommentar om den anti-ryska propagandan som svensk media och media i NATO-länderna bedriver mot Rysslan i syfte att demonisera det ryska folket och dess ledare för att motivera befintliga sanktioner, NATO anslutning och krig. Inget av detta är i svenska folkets intresse. Vi vill ha fredliga och vänskapliga relationer med Ryssland med frihandel och fria resor och kulturellt utbyte och främst av allt så vill vi vinna över dem i ishockey.

  Lars Karlsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars. Det är värt att höra Putin på Utube. Han är minst lika sympatisk som våra politiker. Putin och Obama är bygga presidenter i största och viktigaste länder.
   Putin har en mycket mjukare ton. Vi måste lära oss att tala med Putin.

   Radera
 3. Först svar till kommentaren av Sven Ab halvanonym så klart.
  SÄPO försvarar ju Palmemördaren så glöm det.
  Som om inte USA, Frankrike och Storbritannien skulle vara större skurkstater än Ryssland, vakna Sven Ab.

  Bra skrivet Stefan!

  Jag ÄR: Bo Wennström

  SvaraRadera
 4. Här är en länk till tidigare verk av denne sosse.

  http://www.rysk.info/2014/03/betalda-maidankampar.html

  Han kan inte vara så enfaldig att han tror på rysspropagandan. Alltså är han avlönad desinformatör.

  SvaraRadera
 5. Dalaibo;"Som om inte USA, Frankrike och Storbritannien skulle vara större skurkstater än Ryssland, vakna Sven Ab."


  Alltså kan en skurk frias med att det finns andra skurkar.
  Logiskt.

  Jag har inte skrivit ett ord om något av de länder du räknar upp.

  Du tycker det är gott med bittermandel för hästskit smakar ännu värre.

  Att DN skulle vara rasistiskt för att de uttrycker oro om vad som händer i nya Sovjet, är så urbota dumt, att vore inte platsen en sosse-blogg, så hade jag mer trott på satir..

  SvaraRadera
 6. Hej Sven.

  Jag tar gärna dialog med dig. Är född i moskva, bott i Sverige i 30 år, behärskar språket bättre än rikssvensken utan minsta tillstymmelse till dialekt. Vågar nog påstå att jag är mer bevandrad i Sveriges historia än genomsnittet också.

  Kan tyvärr konstatera att Rysshatet idag spränger alla tidigare nivåer jag har upplevt i detta land. Det som är mest beklämande för mig är att träffa på yngre människor som osökt kan benämna Ryssland som "skit", "skurkar", "kriminellt" etc. utan att de någonsin har varit i landet eller ens träffat på en Ryss.

  De blir väldigt ställda när jag fint talar om att jag är faktiskt rysk.

  Hur människor kan spy ut åsikter om något de inte har en aning om vet jag inte, min historia och erfarenhet av Ryssland är mörkare än deras och trots detta har jag positivare bild av Ryssland än dem.

  Din kommentar gör ingen skillnad från deras, som sagt tar jag gärna en dialog med dig om varför du se enhel nation inklusive mig som skurkar.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.